Loom Systems onderdeel van ServiceNow

23-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Loom Systems onderdeel van ServiceNow

ServiceNow neemt Loom Systems over. Met behulp van dit Israëlische AIOps bedrijf breidt ServiceNow zijn expertise op het gebied van AIOps uit. ServiceNow kan klanten hierdoor diepere inzichten geven in hun digitale bedrijfsvoering, wat hen helpt IT-problemen te voorkomen en verhelpen voordat zij tot echte problemen leiden.

"IT-afdelingen hebben moeite aan de prestatieverwachtingen te voldoen en bij te blijven bij de groeiende vraag naar nieuwe goede digitale diensten", zegt Jeff Hausman, vice president en general manager IT Operations Management bij ServiceNow. "Door het vermogen van Loom Systems om log- en meetgegevens te analyseren met ServiceNow's AIOps en workflow automation mogelijkheden kunnen IT-afdelingen proactief operationele problemen opsporen en aanpakken. Hiermee maken zij naadloze ervaringen mogelijk voor klanten en werknemers."

Meer inzicht in root causes

Loom Systems vormt een aanvulling op de IT Service Management (ITSM) en IT Operations Management (ITOM) oplossingen van ServiceNow. Met behulp van Loom Systems wil ServiceNow klanten betere inzichten geven in root causes en taken gerelateerd aan het oplossen van problemen te automatiseren.

"Als een strategische partner van de grootste bedrijven ter wereld maakt ServiceNow digitale transformatie mogelijk en ondersteunt het klantsucces", zegt Gabby Menachem, CEO van Loom Systems. "Door de krachten te bundelen krijgen we de unieke kans onze AI-innoaties en ServiceNow's AIOps mogelijkheden samen te brengen om klanten te helpen IT-problemen te voorkomen en verhelpen voordat zij tot problemen leiden. We zijn verheugd toe te treden tot het ServiceNow team om organisaties te helpen sneller te reageren op de hedendaagse digitale business."

Loom Systems is in 2015 opgericht door CEO Gabby Menachem, CTO Ronny Lehmann en Vice President of Product Dror Mann. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. ServiceNow verwacht de overname aan het einde van Q1 2020 af te ronden.

Terug naar nieuws overzicht