Schneider Electric lanceert webshop voor klein zakelijke markt

24-01-2020

Schneider Electric lanceert webshop voor klein zakelijke markt

Schneider Electric lanceert een webshop voor consumenten en de klein zakelijke markt. Via de webshop verkoopt Schneider Electric een deel van de producten die het bedrijf in Nederland levert, aangevuld met producten die in omringende landen succesvol zijn. De webshop is een onderdeel van de digitale strategie om dichterbij eindklanten te komen en de merkervaring te verbeteren.

Het assortiment van de webshop bestaat onder meer uit schakelmateriaal, werklampen en smart home-oplossingen. “Door het openen van de webshop krijgen wij meer inzicht in wat klanten kopen en waar we moeten innoveren. Naast klantinzicht, zijn het verbeteren van de brand experience, naamsbekendheid en experimenteren met assortiment de belangrijkste doelstellingen”, legt Robert Jan van Nouhuys, Manager Digital Commerce bij Schneider Electric, uit. “Zo zorgen we ervoor dat de voorraad bij de groothandels beter is afgestemd op de vraag in de markt. Dit helpt niet alleen ons, maar ook de groothandel en de klanten van de groothandel.”

Customer first

Directe aanleiding van de webshop is de toenemende invloed van e-commerce in de branche. Eindklanten oriënteren zich steeds meer via webshops en online marktplaatsen om productkennis op te doen. ”Om klanten beter te begrijpen en ondersteunen in het koopproces, moeten wij exact weten wat de eindklant drijft. We krijgen nu klantfeedback via veel verschillende schakels. Met de eigen webshop kunnen we snel nieuwe producten, content en tools uittesten voor we ze breed uitrollen via ons partnernetwerk.”

“We zien de webshop als een middel om onze relatie met partners te versterken door een grotere zichtbaarheid in de markt,” benadrukt Erwin Berkhuysen, Head Channel Sales van Schneider Electric. “Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een webshop. Onderzoek wijst uit dat succesvolle fabrikantenwebshops juist voor extra leads en omzet zorgen voor alle partijen in de distributieketen. Dat is ook ons belangrijkste doel. De logistiek van de webshop wordt door een van distributiepartners verzorgt.”

Terug naar nieuws overzicht