Econocom boekt stabiele omzet met meer winst

24-01-2020 | door: Witold Kepinski

Econocom boekt stabiele omzet met meer winst

In 2019 behaalde de Econocom groep 2,927 miljard euro aan inkomsten uit zijn lopende activiteiten, wat identiek is aan zijn inkomsten in 2018. De organische opbrengsten daalden licht - met 0,8% - tegenover het voorgaande boekjaar. Econocom verwacht een nettowinst van 126 miljoen euro.

Het Technology Management & Financing (TMF) onderdeel haalde een omzet van  1,124 miljard dollar, een daling van 10 procent voornamelijk als gevolg van de vertraging van de activiteiten bij haar Italiaanse dochteronderneming.

Digitale diensten en oplossingen (DSS, bestaande uit producten en oplossingen en diensten) genereerden 1,802 miljard euro aan inkomsten, een stijging van 7,4 procent, waarvan 6,2 procent organisch. Deze sterke groei werd gedreven door de distributie van producten en oplossingen, waarvan de omzet groeide met meer dan 10 procent (1,132 miljard euro), met grootschalige projecten in IT-apparatuur voor middelbare scholen en grote lokale overheden.

Ten slotte zal schuldbeheersing een belangrijke pijler van het begrotingsjaar 2020 blijven. Na twee boekjaren van grote transitie, heeft de groep nu vertrouwen in haar vermogen om een duurzaam, winstgevend groeipad te reproduceren in een omgeving die sterk blijft voor spelers in digitale transformatie zo meldt het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie