Colt connectiviteitsopties voor SAP migraties bij PoP Interxion Amsterdam

28-01-2020 | door: Witold Kepinski

Colt connectiviteitsopties voor SAP migraties bij PoP Interxion Amsterdam

Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met Microsoft en Interxion uitgebreid met de toevoeging van connectiviteitsopties voor Microsoft Azure ExpressRoute aan de point of presence (PoP) ‘Amsterdam2’. Deze PoP bevindt zich in het datacenter van Interxion.

Het Amsterdam2 datacenter neemt een belangrijke plek in voor Europese bedrijven die in-house SAP-databases in de cloud willen onderbrengen. De PoP kan dus bijzonder goed worden ingezet om bedrijven in de regio met deze migraties te helpen.

De uitbreiding van de connectiviteitsopties die Colt voor Azure ExpressRoute aanbiedt is niet alleen interessant voor klanten van SAP die hun in-house omgeving naar de cloud willen overzetten maar ook voor klanten die hun Azure-omgeving robuuster willen maken. Colt biedt veilige en betrouwbare private netwerkverbindingen met Azure via zijn oplossing Dedicated Cloud Access (DCA), die ook verkrijgbaar is als Colt DCA On Demand.

SAP heeft aangekondigd vanaf 2025 geen ondersteuning meer te bieden voor on-premise databaseplatforms. Dat betekent dat gebruikers moeten overstappen naar een SAP S/4HANA-omgeving. Dit stelt het bedrijfsleven voor een forse uitdaging, omdat 93% van deze omgevingen nog altijd in een datacenteromgeving op locatie draait.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud