Wouter Hoeffnagel - 28 januari 2020

Martin Blackburn aangesteld als CEO van Rackspace EMEA

Martin Blackburn aangesteld als CEO van Rackspace EMEA image

Rackspace benoemt Martin Blackburn als Managing Director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Blackburn gaat zich richten op het voortzeten van de groei van het bedrijf in deze regio. Als hoofd van EMEA, is hij daarnaast verantwoordelijk zijn voor de strategie en ontwikkeling van het bedrijf in de EMEA-regio. Dit omvat onder andere activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Europa, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Midden-Oosten.

Blackburn is een ervaren leider in het techlandschap met meer dan 35 jaar ervaring in functies bij Marconi, Logica, HP, EDS en IBM. Tot voor kort was hij Executive Chair voor een aantal bedrijven binnen Marlin Equity Partners. Daarvoor bekleedde hij functies bij IBM als General Manager, Chief Operating Officer Europe, General Manager Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar hij verantwoordelijk was voor outsourcing, consulting, en cloud-en security services.

Darren Norfolk

Martin Blackburn neemt het stokje over van Darren Norfolk, die Rackspace na 13 jaar verlaat. Norfolk bouwde tijdens zijn dienstverband een succesvol klantenbestand op en leverde ambitieuze groeiplannen voor de regio. Als onderdeel van Blackburn's doelstellingen voor het bedrijf worden deze plannen versneld, waarbij het bedrijf verder gaat uitbreiden in nieuwe markten.

Kevin Jones, CEO van Rackspace, zegt: "We beginnen 2020 met ambitieuze plannen voor groei met Martin. Hij brengt een schat van leiderschapservaring en technologische kennis met zich mee die de groei van het bedrijf zal versnellen. Onze EMEA- business is een cruciaal onderdeel van onze toekomst en ik heb er alle vertrouwen in dat de organisatie zal blijven groeien."

"Ik wil Darren ontzettend bedanken voor zijn harde werk. Hij draagt een goed presterende business aan Martin over die het success dat klanten halen uit cloud diensten versnelt. Daarbij blijft Rackspace bekend staan als een Great Place to Work", aldus Jones. Blackburn zegt ernaar uit te kijken met de professionals van Rackspace samen te werken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!