Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-01-2020 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Eugene Tuijnman: € 50.000,- voor Bobby en Robine Foundation moet haalbaar zijn

De Nederlandse ICT-sector is een welvarende pijler onder de Nederlandse economie. Het moet toch mogelijk zijn dat de bedrijven die daarin actief zijn een mooi bedrag bijeen brengen voor de Bobby en Robine Foundation, zegt Eugene Tuijnman in deze video. Tijdens de Dutch IT -channel Awards. Deze stichting financiert onderzoek naar het ontwikkelen van medicijnen tegen metabole ziekten. “Waar het uiteindelijk om gaat is dat er een medicijn komt voor de bestrijding van deze vreselijke ziekte.”

CLN2

Net zoals voorgaande jaren ondersteunt Dutch IT Channel vanuit haar MVO-beleid een goed doel rond de Dutch IT-channel Awards. Dit jaar is dat de Bobby en Robine Foundation van Jan Willem Schermerhorn en zijn vrouw Pamela. Zij hebben twee jonge kinderen die lijden aan de extreem zeldzame en dodelijke metabole ziekte (stofwisselingsziekte) CLN2. Jan Willem en Pamela zetten zich naast de 24-uurszorg voor hun kinderen ook dagelijks in voor meer onderzoek naar en bekendheid van metabole ziektes.

Ondersteunen

Zij werken hiervoor ook actief samen met Stichting Metakids. “Ik ben blij dat zij tijdens het gala zelf aanwezig konden zijn en ontzettend trots dat wij samen met onze partners hen kunnen ondersteunen, niet alleen in financieel opzicht, maar ook om deze ziekte meer bekendheid te geven”, aldus Dutch IT Channel directeur Rob de Kleijnen.

Donatie

“Tijdens de zomer BBQ van SLTN in 2019 is er al een donatie gedaan 4.000 euro opgehaald. Ik wil onze partners bedanken die de donatie tijdens het gale mede mogelijk hebben gemaakt. Samen met SLTN, Computacenter, Smart Profile, SoftwareOne, Dropbox, Tech Data, Transfer Solutions, IBM en Martijn Van Zoeren is er 24.000 euro opgehaald voor verder onderzoek. Dat bedrag werd op het podium spontaan afgerond naar een totale donatie van 30.000 euro door onze presentation partner SLTN. Wilt u de Bobby en Robine Foundation ook steunen, surf dan naar  https://bobbyenrobinefoundation.nl/.”

Terug naar video overzicht
Dutch IT-channel Awards