Wouter Hoeffnagel - 29 januari 2020

Protinus IT medewinnaar software-aanbesteding EASP2019

Protinus IT medewinnaar software-aanbesteding EASP2019 image

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is verantwoordelijk voor het categoriemanagement voor standaard software binnen de gehele Rijksoverheid. Het heeft namens negen ministeries standaard software aanbesteed. EASP staat voor Europese Aanbesteding voor Standaard Programmatuur. Protinus IT is één van de winnaars.

De aanbesteding volgt op twee aanbestedingen Standaardprogrammatuur en Dienstverlening die onder de categorie standaard (pakket) software Rijksoverheid zijn uitgevoerd (EASP2015 en EASP2016). De meeste deelnemers van de in 2015 en 2016 uitgevoerde aanbestedingen zijn ook deelnemer bij deze aanbesteding.

Circa 155.000 medewerkers

De Nationale Politie, Rijkswaterstaat, de Nederlandsche Bank, het Kadaster, de Autoriteit Persoonsgegevens en het College voor de Rechten van de Mens hebben zich nu ook als deelnemer bij deze aanbesteding aangesloten. Bij de deelnemers werken in totaal circa 155.000 medewerkers, verdeeld over veel locaties in Nederland. Er zijn circa 36 bestelpunten. De installed base bevat een veelvoud Standaardprogrammatuur pakketten van meer dan honderd fabrikanten waaronder ook open source.

De aanbesteding bestond uit drie lots van deelnemers opgesplitst in twee percelen, zes percelen totaal. Inschrijvers konden per lot maar één perceel winnen. Protinus is op de drie percelen ‘Levering van overige Standaardprogrammatuur en Dienstverlening van overige Vendors + open source’ als medewinnaar uit de bus gekomen. De totale jaarlijkse omvang van deze percelen wordt door JenV geschat op zo’n 110 miljoen euro.

De looptijd van de beoogde overeenkomst bedraagt 1,5 jaar (18 maanden) met voor de opdrachtgever het recht de overeenkomst door middel van één of meerdere verlengingen met in totaal 30 maanden tegen gelijkblijvende voorwaarden te verlengen.

Naar verluidt zijn SoftwareOne (waar nu Comparex onderdeel van is), Centralpoint en Insight ook winnaars van deze software aanbesteding.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!