Cisco lanceert uitgebreide cyber security architectuur voor industriële IoT

29-01-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cisco lanceert uitgebreide cyber security architectuur voor industriële IoT

Cisco introduceert een IoT-beveiligingsarchitectuur die verbeterde zichtbaarheid biedt in zowel IT- als IOT-omgevingen en processen beschermt. De nieuwe oplossingen van Cisco maken het verzamelen en extraheren van gegevens van de IoT edge mogelijk, zodat organisaties de efficiëntie kunnen verhogen om betere zakelijke beslissingen te nemen en digitaliseringsprojecten te versnellen zo meldt de leverancier op zijn Cisco Live conferentie in Barcelona.

Netwerken zijn volgens Cisco de fundamentele ruggengraat geworden voor de operationele technologie (OT) die ten grondslag ligt aan kritieke infrastructuur, waaronder energie, transport en productie. Organisaties hebben in toenemende mate behoefte aan realtime toegang tot de gegevens in deze systemen om de productie te verbeteren, de kosten te beheren en de veiligheidsstatistieken te verbeteren.

Het aantal cyberbeveiligingsdreigingen binnen kritieke infrastructuuromgevingen neemt toe en blijft een aanzienlijk menselijk en financieel risico vormen. "Veranderingen in apparaten en verbindingen moeten snel worden gedetecteerd, op kwetsbaarheden worden beoordeeld en worden aangepakt voordat de beveiliging van de organisatie wordt afgebroken", zegt Sid Snitkin, vicepresident van ARC Advisory Group. "Cisco levert uitgebreide beveiliging door IT en OT binnen beveiligingscentra samen te brengen voor geavanceerde anomaliedetectie met ingebouwde informatie over bedreigingen."

"Organisaties hebben volledig inzicht nodig in de meest uiteenlopende netwerkomgevingen om hun industriële voorsprong te beveiligen, het risico op cyberdreigingen te verlagen en industriële processen te optimaliseren", zo vervolgt Liz Centoni, Senior Vice President en General Manager, Cloud, Compute en IoT bij Cisco.

De nieuwe IoT-beveiligingsarchitectuurinnovaties van Cisco omvatten:

Beveiliging van de industriële netwerkomgeving: Cisco Cyber Vision is de eerste software-gebaseerde beveiligingsoplossing voor geautomatiseerde detectie van industriële activa geleverd via Cisco's Industrial IoT (IIoT) netwerkportfolio. Cisco Cyber Vision analyseert verkeer van verbonden activa, maakt segmentatiebeleid in Cisco ISE en DNA Center om laterale verplaatsing van bedreigingen door de operationele omgevingen te voorkomen en wordt mogelijk gemaakt door Cisco Talos dreigingsinformatie beheer platform, waardoor realtime monitoring van cyberbeveiligingsbedreigingen voor industriële bedrijfsmiddelen en processen die de uptime, productiviteit en veiligheid beïnvloeden aldus Cisco.

Gegevensbeheer van Edge tot Multi-Cloud: Cisco Edge Intelligence, geïntegreerd met het industriële netwerk van Cisco, vereenvoudigt de extractie van gegevens aan de rand van het netwerk. Het stroomlijnt de levering van gegevens aan multi-cloud en on-prem bestemmingen om het concurrentievermogen van een organisatie te verbeteren en bedrijven te helpen gegevens beter te beheren tijdens kritieke aspecten van de levenscyclus van start tot finish.

Cisco heeft de complexiteit van een multi-vendor-, multi-data- en multi-assetinfrastructuur weggenomen om eenvoudige IoT-cyberbeveiligingsoplossingen te leveren die kunnen worden beheerd op een van Cisco's gateways, switches of routers, waardoor end-to-end beveiliging en vereenvoudigd gegevensbeheer samen.

Terug naar nieuws overzicht