KPN Ventures verstrekt groeikapitaal aan SettleMint

30-01-2020 | door: Witold Kepinski

KPN Ventures verstrekt groeikapitaal aan SettleMint

KPN Ventures, de risicokapitaalinvestering van KPN, heeft vandaag aangekondigd dat het heeft deelgenomen aan de investeringsronde van 1,9 miljoen euro van SettleMint, een Blockchain-platform als servicebedrijf.

SettleMint, gevestigd in Leuven (België), heeft een agnostisch blockchain-platform met een lage code en infrastructuur gebouwd voor de ontwikkeling en implementatie van blockchain use-cases van enterprise-kwaliteit. Dit stelt organisaties en consortia in staat om de ontwikkeling van blockchain-applicaties te vereenvoudigen en de time-to-market te verlengen met een betrouwbare, schaalbare basis waarop kan worden voortgebouwd. Dit bespaart tijd in de levenscyclus van de blockchain-use case en biedt grotere organisatorische flexibiliteit. De SettleMint API's (CertiMint) zijn geïntegreerd in de KPN API Store, waardoor blockchain-functionaliteiten toegankelijk zijn voor ontwikkelaars die deze marktplaats gebruiken.

Naast KPN-ondernemingen nam de bestaande Amerikaanse investeerder Medici Ventures deel aan de financieringsronde van € 1,9 miljoen. De investering brengt de totale financiering van SettleMint op € 5,5 miljoen. Het groeikapitaal zal worden gebruikt om de internationale uitbreiding en commercialisering van de bekroonde enterprise blockchain-oplossing van SettleMint in Europa, MEA en APAC verder te versnellen.

Terug naar nieuws overzicht
Software