Arvind Krishna volgt Ginni Rometty op als IBM CEO

31-01-2020 | door: Witold Kepinski

Arvind Krishna volgt Ginni Rometty op als IBM CEO

Arvind Krishna (foto) volgt Ginni Rometty op als de nieuwe ceo van IBM. Virginia Ginni Rometty, die het bedrijf sinds 2012 heeft geleid, treedt per 6 april af als ceo en wordt dan uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur tot einde van dit jaar.

Krishna is momenteel senior vice president voor de IBM cloud en cognitieve software business. James Whitehurst, IBM SVP en CEO van Red Hat, is benoemd in het bestuur van IBM als president van het bedrijf.

"Arvind is de juiste CEO voor het volgende tijdperk bij IBM", zo meldt Rometty in een verklaring . "Hij is een briljante technoloog die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van onze belangrijkste technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cloud, quantum computing en blockchain. Hij is ook een uitstekende operationele leider die vandaag kan winnen terwijl hij de onderneming van morgen bouwt."

Krishna zal gas moeten gaan geven op de waardepropospitie van IBM, dat onder andere moet gebeueren met de komst van het overgenomen Red Hat en zijn cloud, AI, quantum computing en blockchain aanbod. "IBM heeft zulke getalenteerde mensen en technologie die we kunnen samenbrengen om onze klanten te helpen hun moeilijkste problemen op te lossen," zei Krishna in een verklaring. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met IBMers, Red Hatters en klanten over de hele wereld in deze unieke tijd van snelle veranderingen in de IT-industrie."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud