Redactie - 31 januari 2020

DXC Technology en Middin bundelen krachten

DXC Technology en Middin bundelen krachten image

DXC Technology in Nederland is een samenwerking gestart met zorgorganisatie Middin, om het DXC-bedrijfsrestaurant op te zetten als locatie voor on-the-job-training. Daarmee bieden DXC en Middin mensen met een beperking betere kansen op werk. Sinds eind 2019 hebben cliënten van Middin een werkplek bij Marvellunch, DXC’s nieuw opgestarte bedrijfsrestaurant in het Nederlandse hoofdkantoor van DXC in Rijswijk.

Met dit initiatief verzorgen tien tot twaalf cliënten van Middin, allen met een verstandelijke beperking, dagelijks de lunch voor DXC-medewerkers en -gasten. Twee begeleiders helpen hen daarbij en dragen zorg voor on-the-job training. De doelstelling van het programma is dat de cliënten van Middin zowel hun competenties als hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Dit is essentieel voor een grotere zelfredzaamheid en om onafhankelijker te leren functioneren. Het werken in een bedrijfsomgeving bereidt de cliënten van Middin voor op de arbeidsmarkt.

Het leer- en werkproject is een unieke samenwerking van een zakelijke werkgever in de IT-sector en een zorginstelling. Alle 20 competenties van het competentieprogramma keukenassistent of bedieningsassistent zullen aan bod komen. Op deze manier kunnen Middin-cliënten het desbetreffende diploma op niveau 1 behalen. Door te werken met competenties doen Middin-cliënten gerichte werkervaring op, wat hun werkperspectief verbetert.

“Middin gelooft dat iedereen recht heeft op werk. Ongeacht achtergrond of beperking,” zegt Rob van Putten, directeur specialisatie Werk bij Middin. “Werk heeft voor iedereen een individuele betekenis en waarde op het gebied van zelfstandigheid, onafhankelijkheid en waardering. Het zorgt er ook voor dat het beter gaat in andere aspecten van het leven. Het voegt waarde toe aan het leven van mensen en aan de maatschappij.”

Hij voegt toe: “Wij geloven dat iedereen zijn eigen talent heeft. Wij zetten ons in om mensen met een beperking te helpen om dit talent te vinden en hen te begeleiden naar werk dat past bij hun talent. In de eerste weken van het project hebben we al gezien hoe onze cliënten zich hebben ontwikkeld door deze nieuwe uitdaging. Het werken voor Marvellunch bij DXC helpt hen in hun ontwikkeling.”

Met het Marvellunch-initiatief zet DXC in Nederland een nieuwe stap naar duurzame maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat centraal bij DXC Technology; het bedrijf werkt aan tientallen initiatieven wereldwijd op het vlak van milieu en inclusiviteit.

“We vinden het belangrijk bij DXC in Nederland om de daad bij het woord te voegen als het gaat om het nemen van onze verantwoordelijkheid in de maatschappij,” zegt Coks Stoffer (foto), Algemeen Directeur Nederland bij DXC. “We helpen gericht door de cliënten van Middin een leer- en werkplek te bieden in onze zakelijke omgeving, en het project is omarmd door onze medewerkers. We vinden het geweldig dat we bij DXC in Nederland op deze concrete en talentgerichte manier onze maatschappelijke betrokkenheid tonen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!