Rechter: Apple en Broadcom moeten Caltech 1,1 miljard dollar betalen wegens patentschending

31-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Rechter: Apple en Broadcom moeten Caltech 1,1 miljard dollar betalen wegens patentschending

Apple moet het California Institute of Technology (Caltech) een schadevergoeding van 837 miljoen dollar betalen voor onrechtmatig gebruik van patenten. Het gaat om verschillende patenten op het gebied van dataoverdracht via WiFi-verbindingen. Broadcom moet 270 miljoen dollar betalen.

Dit meldt The Verge. Het gaat om een langlopende rechtszaak die Caltech vier jaar geleden aanspande tegen zowel Apple als Broadcom. De Amerikaanse universiteit beschuldigt de techbedrijven ervan zonder licentie gebruik te maken van een viertal patenten gerelateerd aan dataoverdracht via WiFi-netwerken.

De Amerikaanse rechter stelt Caltech in het gelijk. Apple moet van de rechter een schadevergoeding van 837 miljoen dollar betalen, terwijl Broadcom Caltech 270 miljoen dollar verschuldigd is. In totaal ontvangt Caltech hierdoor een schadevergoeding van ruim 1,1 miljard dollar. De schadevergoedingen zijn gebaseerd op een schatting van de royalties die Caltech is misgelopen. Apple laat tegenover The Verge weten in beroep te gaan.

Terug naar nieuws overzicht