Wild Code School gaat developers opleiden in Amsterdam

02-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Wild Code School gaat developers opleiden in Amsterdam

Wild Code School Amsterdam is officieel van start gegaan. De campus van Wild Code School in Amsterdam zit in een oud schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 80. Tijdens het fulltime traject van vijf maanden worden de studenten van het eerste programma opgeleid tot webdeveloper.

Met 24 campussen in 11 landen is de Franse scaleup Wild Code School Amsterdam in vijf jaar uitgegroeid tot Europese marktleider in techonderwijs met opleidingen voor web development en data analisten. Amsterdam is een eerste stap voor het bedrijf in de Nederlandse markt, waar het tekort aan developers de grootste is van heel Europa. Wild Code School werkt nauw samen met bedrijven voor praktijkopdrachten, guest lectures en hackathons.

Women in Tech

De eerste groep studenten bestaat voor een groot deel uit vrouwen, met dank aan de Wild Code School’s scholarships voor Women in Tech. Van de 35 scholarships voor vrouwen die werden aangeboden aan de campussen in Europa kwamen er vijf plekken vrij aan de campus in Amsterdam.

Wild Code School Amsterdam ontving na de oproep voor gemotiveerde inzendingen meer dan 200 aanmeldingen. Opvallend daarnaast is de aantrekkingskracht van Wild Code School in Amsterdam onder expats. Het eerste programma in Amsterdam kent zeven verschillende nationaliteiten.

Fulltime en parttime opleiding

Na de start in januari 2020 van de eerste fulltime opleiding voor web developer begint in april een parttime variant op deze opleiding. Later dit jaar volgen de fulltime opleidingen web development en data science. Wild Code School opleidingen worden aangeboden middels blended learning. Dat wil zeggen dat studenten dagelijks samenkomen op de campus, maar dat er ook een eigen online platform is voor al het studiemateriaal en de opdrachten.

Anna Stépanoff, CEO en oprichter van Wild Code School: “Amsterdam is uitgegroeid tot één van de belangrijkste tech hubs van Europa. De vraag naar digitale skills is hier ontzettend groot en we hopen dat we met onze campus in Amsterdam ook in Nederland mensen kunnen inspireren om een carrière als developer te starten.”

Samenwerkingen bedrijfsleven

Onder meer Deutsche Telekom en SNCF (Franse spoorwegen) werken samen met Wild Code School. Werknemers van Deutsche Telekom kunnen zich via Wild Code School om laten scholen tot Java developer en later dit jaar ook tot data scientist en AI specialist. De SNCF biedt met Wild Code School een prep class aan. In dit programma van vijf maanden krijgen nieuwe werknemers een opleiding in Javascript en React NodeJS.

Terug naar nieuws overzicht
Software