Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2020

Google Translate krijgt een real-time vertaalfunctie

Google Translate krijgt een real-time vertaalfunctie image

Google gaat een real-time vertaalfunctie toevoegen aan zijn dienst Google Translate. De functie vertaalt gesproken tekst in real-time in een andere taal.

Dit meldt Sami Iqran, product manager bij Google Translate, aan SiliconANGLE. De ontwikkeling van de functie bevindt zich naar verluid al in een vergevorderd stadium. Google hoopt de functie binnen enkele maanden beschikbaar te stellen voor Android-gebruikers.

Internetverbinding vereist

Iqran wijst op de grote hoeveelheid rekenkracht die nodig is om data uit een gesprek te extraheren, om te zetten in tekst en vervolgens in real-time te vertalen. De CPU in de huidige generatie smartphones is hiervoor volgens de product manager niet sterk genoeg. Google kiest er daarom voor de data door te zetten naar de cloud en daar te vertalen. Een internetverbinding is dan ook vereist.

In eerste instantie is de functie alleen in staat gesprekken te vertalen die met behulp van de ingebouwde microfoon in een smartphone wordt opgevangen. Google hoopt het in een later stadium ook mogelijk te maken vooraf opgenomen audiobestanden te vertalen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!