Redactie - 03 februari 2020

Centric ziet af van overname pensioenuitvoerder AGH

Centric ziet af van overname pensioenuitvoerder AGH image

Centric staakt de gesprekken met Administratie Groep Holland (AGH) die moesten leiden tot een overname van de activiteiten van de pensioenuitvoerder.

Enkelemaanden geleden is Centric in exclusiviteit gestart met de overnamegesprekken. Onlangs bleek er toch geen sprake van exclusiviteitte zijn zo meldt Centrix in een persbericht namens commercieel directeur Alberto Jack.

"De directie van Centric heeft er daarom voor gekozen de onderhandelingen in dit stadium te beëindigen en zich te focussen op de eigen groeistrategie, de ambitie om voor pensioenfondsen en -verzekeraars een belangrijke speler te blijven", aldus Centric.

AGH heeft vier bedrijfstakpensioenfondsen als klant. Deze fondsen bedienen in totaal bijna 230.000 deelnemers. Peter Krul, directievoorzitter van AGH meldde destijds over de mogelijke overname: “Met Centric krijgen we de kans onze continuïteit te waarborgen en onze dienstverlening naar de pensioenfondsen toe te versterken.”

Centric nam eerder (in 2018) de pensioenuitvoering van vijf bedrijfstakpensioenfondsen over van Syntrus Achmea Pensioenbeheer en heeft door autonome groei nu in totaal bijna 225.000 deelnemers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!