Wouter Hoeffnagel - 03 februari 2020

BusinessCom neemt activiteiten Futura ICT over

BusinessCom neemt activiteiten Futura ICT over image

BusinessCom, gevestigd in het Nederlandse Veghel en Belgische Merchtem, neemt per 1 februari 2020 officieel alle activiteiten van Futura ICT (voorheen Nextel Nederland) over. Met de overname breidt het productportfolio van BusinessCom uit met diverse ICT-producten en versterkt het bedrijf haar marktpositie in de Benelux. Het aantal medewerkers neemt door de overname toe tot meer dan 50 personen.

De overname is het gevolg van de visie en groeistrategie van BusinessCom. De overname van Televersal in 2015 zorgde al voor een sterke groei in producten en klanten voor BusinessCom en door de jaren heen is dit verder uitgediept door cross-selling en de diversiteit van producten naast het cloud portfolio. Door de overname van Futura ICT profiteren BusinessCom klanten van de aanvulling op het bestaande portfolio, met name vanwege de WiFi oplossingen. Futura ICT biedt klanten een compleet telecom en ICT assortiment, aangevuld met cloud oplossingen.

Sterkere speler in telecom, ICT en cloud markt

Pieter van Eldonk: “Na de vorige overname van Televersal, hebben we de afgelopen 5 jaar gebruikt voor het bouwen van een nieuwe organisatie. Het team fungeert als één familie, de interne processen zijn volledige geoptimaliseerd en waar nodig geautomatiseerd. De logistieke dienstverlening is verruimd in de breedste zin van het woord, door niet alleen langer en vaker open te zijn, maar ook door onze e-warehousing oplossing. Hiermee kunnen we producten die we zelf niet voeren op voorraad houden voor onze klanten. Als laatste heeft onze My-Connect propositie ons op pole position gemanoeuvreerd bij diverse resellers, maar vooral ook leveranciers. Kijkende naar ons huidige portfolio misten we vooral data producten en zijn we op zoek gegaan naar een partij waar mensen werken met hetzelfde DNA als bij BusinessCom. Ik ben ervan overtuigd dat we deze met Futura ICT hebben gevonden. Ik ben ontzettend trots dat deze acquisitie is afgerond en ben ervan overtuigd dat we hierdoor een nog belangrijkere en sterkere speler worden in de telecom, ICT en cloud markt.”

Peter Roelens: “Ik ben overtuigd dat de combinatie Businesscom/Futura onze beide klanten een extra stimulans zal geven en hun een grotere voorsprong in hun markt zal verlenen. Bovendien zal Businesscom voor de Futura medewerkers een zeer goede omgeving zijn om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien.”

One-stop-shop

BusinessCom en Futura ICT hanteren allebei een one-stop-shop strategieën. Naast merken als onder andere My-Connect, Mitel, Unify, ClearVox, Jabra, Gigaset, Ascom, Spectralink en NETGEAR worden nu ook Alcatel-Lucent Enterprise, Extreme, Barracuda, Cynet, Altitude, NEC en Lancom aan het BusinessCom portfolio toegevoegd. Ook gaan alle Futura ICT medewerkers van de bedrijfsdivisie over naar BusinessCom. Klanten behouden dan ook hun vertrouwde contactpersonen, terwijl ook de knowhow en service gewaarborgd blijft.

BusinessCom bedient momenteel circa 1400 resellers in zowel het MKB- als het grootzakelijke segment en breidt dit verder uit met de overname van Futura ICT.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!