Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
05-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Espresso gridpoint wijzigt naam in EGP

Espresso gridpoint, leverancier van Nederlandse private cloud oplossingen, wijzigt haar naam in EGP. De nieuwe naam en huisstijl is op dinsdag 4 februari gelanceerd tijdens de winterschool van EGP in Amersfoort, een jaarlijks evenement speciaal voor haar business partners.

Nieuw elan?De nieuwe naam en logo passen bij de transitie die EGP doormaakt. In een tijd waarin controle op business processen en data integriteit steeds belangrijker wordt, kiest EGP strategisch voor een focus op private cloud oplossingen, waarbij veiligheid en 'baas in eigen cloud' vooropstaan. Onder leiding van Managing Director Marga Reuver en CTO Piet Honkoop, stelt het bedrijf uit Gouda zichzelf als missie: IT voor alle mensen te laten werken en niet andersom.

Cloud zo eenvoudig en inzichtelijk mogelijk maken

Reuver: “Mensen ervaren cloud computing nog steeds als complex, de techniek erachter is dat ook maar dat is juist onze specialiteit. Voor onze partners willen wij het aan de voorkant zo eenvoudig en inzichtelijk mogelijk maken. De werkwijze van ons bedrijf sluit hier goed op aan: wij zijn persoonlijk, toegankelijk en altijd transparant naar onze partners toe. De naam EGP past daar beter bij. Het is de afkorting van Espresso gridpoint en intern gebruiken wij deze naam al jaren. Het geeft de eenvoud, professionaliteit en ook de vertrouwdheid en betrouwbaarheid van EGP weer. Bij die eenvoud past een krachtiger, eigentijds en fris logo, welke we combineren met onze story telling: 'Simple and easy to work with'."

EGP is ruim 12 jaar geleden opgericht als IaaS leverancier die uitsluitend levert aan resellers, MSP’S, ISV’s en SI’s. De komende jaren wil EGP haar groeiambities verder vormgeven. Naast haar bestaande diensten is de onderneming gespecialiseerd in High Performance Computing, De HPC werkplek en Stretched Datacenter services. EGP levert kant-en-klare Private Cloud-oplossingen en biedt een 'partner only'-model voor business partners, waarmee bedrijfscontinuïteit, flexibiliteit en transparantie worden vergroot. De business partner krijgt persoonlijke ondersteuning op het gebied van techniek, marketing en verkoop.

Terug naar video overzicht

Tags

Cloud
Cloud