Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2020

ZTE roept FCC op het bedrijf niet als veiligheidsrisico te bestempelen

ZTE roept FCC op het bedrijf niet als veiligheidsrisico te bestempelen image

ZTE verzet zich tegen een besluit van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) dat Amerikaanse telecomproviders geen federale financiering mogen gebruiken om netwerkapparatuur van het bedrijf te kopen. In haar betoog stelt ZTE dat het geen veiligheidsrisico vormt en roept het de FCC op zijn besluit te herzien.

De FCC vroeg in november 2019 feedback op een wetsvoorstel om het gebruik van overheidssubsidies om apparatuur van ZTE en Huawei te kopen door Amerikaanse telecomproviders aan banden te leggen. Huawei probeerde de FCC eerder al op te overtuigen dit besluit te herzien en stapte toen dat mislukte in december 2019 naar de rechter.

Geen gevaar voor nationale veiligheid

Ook ZTE verzet zich nu dus tegen het besluit. Het bedrijf roept de FCC op het bedrijf niet als een gevaar voor de nationale veiligheid te zien. Ook meldt ZTE bereid te zijn overheidsfunctionarissen te ontmoeten om specifieke zorgen weg te nemen.

Daarnaast wijst ZTE erop dat het bedrijf op dit moment die geraakt wordt door andere Amerikaanse handelsverboden. Het bedrijf lijkt hiermee te verwijzen naar Huawei, dat door de Verenigde Staten op de Entity List is geplaatst. Deze zwarte lijst verbiedt Amerikaanse bedrijven zaken te doen met Huawei tenzij zij hiervoor een ontheffing aanvragen.

ZTE erkent in het betoog eerder Amerikaanse toezichthouders om de tuin te hebben geleid met valse verklaringen. Het bedrijf wijst erop sindsdien echter honderden miljoenen dollar te hebben geïnvesteerd en een organisatiebreed compliance programma te hebben uitgerold.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!