Hit Rail host en beheert Common Interface van ProRail
05-02-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hit Rail host en beheert Common Interface van ProRail

ProRail, de Nederlandse spoorweginfrastructuurbeheerder, heeft Hit Rail BV, de IT-specialist van de Europese spoorwegindustrie, een tienjarig contract toegekend voor de hosting en exploitatie van de Common Interface ("CI"). Met ingang van oktober 2019 heeft Hit Rail de CI geïnstalleerd en nu gehost door het aan ProRail te leveren als Software as a Service (SaaS) op zijn cloud IT-platform, gehost bij Amazon AWS. Connectiviteit met de interne systemen van ProRail en spoorwegpartners wordt tot stand gebracht via de beveiligde Hermes VPN van Hit Rail of via internet.

De Common Interface is de standaardoplossing voor interoperabele connectiviteit voor de technische specificaties van de Europese Unie voor vracht (TAF) en TAP (passagier) voor interoperabiliteit (TSI) en wordt aanbevolen door het Europees Spoorwegbureau (ERA). Om de inspanningen van de industrie om naleving te bereiken te helpen ondersteunen, kan Hit Rail aanbieden om de CI-software namens spoorwegmaatschappijen te hosten en te exploiteren.

Het contract volgt op de recente veranderingen in de IT-infrastructuur van Hit Rail, waaronder vorig jaar de voltooiing van de migratie van zijn IT-platform naar de publieke cloud. De overstap naar de publieke cloud van AWS was een reactie op het veranderende landschap in de spoorwegindustrie met een steeds snellere digitalisering van diensten en producten en de drang naar grotere operationele efficiëntie. Het cloudplatform van Hit Rail is een robuuste, betrouwbare en schaalbare IT-infrastructuur waarop spoorwegondernemingen nieuwe, innovatieve IT-diensten kunnen aanbieden.

Antonio Lopez, algemeen directeur van Hit Rail, zei: “De CI-cloudgebaseerde diensten die Hit Rail aan ProRail levert, zijn van cruciaal belang voor de verplichte uitwisseling van TSI / TAP TSI-berichten door ProRail met andere infrastructuurbeheerders en spoorwegondernemingen op nationaal en grensoverschrijdend niveau . Dit zal helpen om de efficiëntie en transparantie van diensten te verbeteren en we zijn verheugd om hen te kunnen ondersteunen bij het nemen van de volgende stap in pan-Europese compliance.”

Martijn Wagenmakers, projectmanager bij ProRail: “De snelheid, competentie en toewijding van Hit Rail om de geboden oplossing te leveren was een genot om te zien. De betrokken mensen zijn proactief en altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden, ook zeer goed geïnformeerd over de diensten die zij leveren." Mike Levy, productmanager bij ProRail vervolgt: “Hit Rail biedt ons een betrouwbare, professionele en conforme service vanuit een technologie- en beveiligingsstandpunt, waarmee we onze overheadkosten kunnen verlagen en ons een betrouwbare 24/7 oplossing kunnen bieden voor communicatie met andere infrabeheerders en onze spoorwegondernemingen."

Terug naar nieuws overzicht