Witold Kepinski - 05 februari 2020

VMware past prijsmodel voor CPU licenties aan

VMware past prijsmodel voor CPU licenties aan image

Vanaf 2 april zal VMware het prijsmodel voor CPU-licenties verhogen voor klanten met meer dan 32 cores 'om te blijven voldoen aan de behoeften van klanten in een zich ontwikkelende industrie' zo meldt het bedrijf: "Dit nieuwe prijsmodel geeft onze klanten meer keuze en stelt ons in staat hen beter van dienst te zijn".

VMware meldt: "Hoewel we nog steeds een benadering per CPU zullen gebruiken, hebben we nu voor elke softwareaanbieding waarvoor we per CPU licenties verlenen, één licentie nodig voor maximaal 32 fysieke cores. Als een CPU meer dan 32 cores heeft, zijn extra CPU-licenties vereist."

De aankondiging is een voortzetting van de reis van VMware om zijn productaanbod af te stemmen op industriële standaard prijsmodellen. "De wijziging brengt VMware dichter bij het huidige standaardmodel van de software-industrie voor prijsbepaling op basis van kernproducten. Deze benadering zal het voor klanten gemakkelijker maken om softwarelicenties en prijzen te vergelijken tussen VMware (met behulp van een CPU met maximaal 32 cores) en andere leveranciers (met behulp van prijzen per kern). Het helpt ons ook om onze prijzen eenvoudig en relevant te houden voor waar de hardwaremarkt naartoe gaat", aldus VMware.

Intel en AMD

VMware meldt verder: "De limiet van 32 kernen is ontworpen om de impact van de klant te minimaliseren, gezien de huidige kerntellingen voor de meeste CPU's die in de industrie worden gebruikt. Deze wijziging zal waarschijnlijk geen effect hebben op de overgrote meerderheid van onze huidige klanten, aangezien zij op Intel en AMD gebaseerde servers gebruiken die op of onder de 32-kerndrempel liggen. Voor de weinige klanten die onze software momenteel implementeren op CPU's met meer dan 32 cores, of voor klanten die fysieke servers met meer dan 32 cores per CPU aan het kopen zijn, bieden we een respijtperiode nadat de wijziging van de licentiegegevens is doorgegaan van kracht op 2 april 2020. Elke klant die VMware-softwarelicenties aanschaft voor implementatie op een fysieke server met meer dan 32 cores per CPU, vóór 30 april 2020, komt in aanmerking voor extra gratis licenties per CPU om de CPU's op die server."

Lees meer details op de VMware blog.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!