SAP Business Suite support wordt verlengd

05-02-2020 | door: Witold Kepinski

SAP Business Suite support wordt verlengd

SAP zal SAP S / 4HANA tot het einde van 2040 ondersteunen en onderhouden. Tegelijkertijd zal SAP mainstream onderhoud leveren voor kernapplicaties van SAP Business Suite 7 software  tot het einde van 2027 gevolgd door optioneel verlengd onderhoud tot het einde van 2030.

"Onze klanten laten ons zien dat SAP S / 4HANA hun toekomstige richting is en dat zij een langetermijnbetrokkenheid van SAP voor dit platform verwachten", aldus Christian Klein, co-CEO en lid van de raad van bestuur van SAP SE. “We weten dat onze klanten diepgaande bedrijfstransformaties doormaken met behulp van de unieke mogelijkheden van de oplossing. Onze gebruikersgroepen bevestigen dit. Uit een recent onderzoek van de SAP-gebruikersgroep van de Amerika's is niet gebleken dat een enkele klant niet van plan is te migreren naar SAP S / 4HANA. Bovendien geeft de Duitstalige gebruikersgroep in hun recent gepubliceerde onderzoek aan dat investeringen van klanten in SAP S / 4HANA aanzienlijk toenemen."

Thomas Saueressig, lid van de raad van bestuur van SAP Product Engineering, SAP SE, voegde toe: “SAP S / 4HANA is de architectuur en het platform van de toekomst voor onze klanten. SAP streeft naar het succes en de keuze van onze klanten. Het aanbieden van deze onderhoudsperioden levert verder transparantie en vertrouwen op. De aanzienlijke groei in 2019 bevestigt onze SAP S / 4HANA-strategie en -vraag. ”

SAP S / 4HANA is de intelligente suite van de volgende generatie, die de overstap naar een digitale intelligente onderneming mogelijk maakt op basis van best practices van de volgende generatie en automatisering met kunstmatige intelligentie aldus SAP. Tegelijkertijd effent het de weg naar de cloud en hybride architecturen, waardoor het landschap aanzienlijk wordt vereenvoudigd en de TCO wordt verlaagd. Meer dan 13.800 klanten hebben al gekozen voor SAP S / 4HANA en duizenden zetten de oplossing actief in om hun bedrijf te hervormen en intelligente ondernemingen te worden. Recente enquêtes van zowel de SAP Users 'Group van Amerika (ASUG) als de Duitstalige gebruikersgroep (DSAG) een significante groei laten zien in investeringen van klanten in SAP S / 4HANA. DSAG meldt dat meer dan 49 procent van de klanten van plan zijn om binnen de komende drie jaar naar SAP S / 4HANA te migreren, terwijl uit het ASUG-rapport blijkt dat het aantal klanten dat geen plannen heeft om naar SAP S / 4HANA te verhuizen naar nul is gedaald.

SAP ondersteunt deze stap met een volledig programma van aanbiedingen, services en tools samen met een enorm ecosysteem van IT-serviceproviders die meer dan vier decennia van continu succes, innovatie en groei vertegenwoordigen bij de introductie van SAP-oplossingen.

Als gevolg van samenwerking met klanten, gebruikersgroepen en partners, evenals met andere belanghebbenden in de industrie, biedt SAP een verbintenis tot SAP S / 4HANA tot 2040 in combinatie met langere ondersteuning voor SAP Business Suite 7. Dit helpt klanten om het potentieel voor innovatie, zodat ze met optimale flexibiliteit een revolutie kunnen teweegbrengen in bedrijfsprocessen en tegelijkertijd hun bestaande investeringen kunnen beschermen.

Keuze en investeringsbescherming

SAP geeft definitieve duidelijkheid over onderhoud voor SAP Business Suite 7. Het biedt nog twee jaar mainstream-onderhoud voor kernapplicaties van SAP Business Suite 7. Tijdens deze offboarding-fase blijft SAP de sterke mainstream-onderhoudsfuncties leveren die klanten nodig hebben. Er zijn geen contractuele wijzigingen of extra kosten van toepassing. Na deze fase biedt SAP klanten de keuze hoe ze vanaf 2028 willen doorgaan met het onderhoud van kernapplicaties van SAP Business Suite 7.

Klanten die ondersteuning nodig hebben voor hun applicaties in langere conversiefasen naar SAP S / 4HANA kunnen profiteren van het bewezen uitgebreide onderhoudsaanbod. Dit komt met een premie van twee procentpunten op de bestaande onderhoudsbasis voor kerntoepassingen van SAP Business Suite 7 voor alle ondersteuningsaanbiedingen. Het zal nog drie jaar beschikbaar zijn, beginnend bij het begin van 2028 en eindigend bij het einde van 2030.

Klanten die niet kiezen voor het uitgebreide ondersteuningsniveau voor eind 2027, maar ervoor kiezen om door te gaan met hun SAP Business Suite 7-softwaresystemen, worden automatisch overgezet naar het klantspecifieke onderhoudsmodel. Dit omvat het oplossen van problemen voor bekende problemen tegen ongewijzigde kosten, aldus SAP.

Terug naar nieuws overzicht
Software