Redactie - 06 februari 2020

Alcadis is distributeur CommScope OneCell portfolio

Alcadis maakt bekend dat zij is benoemd tot Value Added Distributeur van het CommScope OneCell-portfolio. OneCell is een integrale en gemakkelijk te implementeren LTE/4G-oplossing met hoge capaciteit en bandbreedte. Door middel van een software upgrade kan OneCell gemigreerd worden naar 5G. OneCell bestaat uit Radio Points (indoor en outdoor), Baseband Controllers en een bijbehorende Device Management System.

Alcadis is al 12 jaar succesvol als distributeur en een gecertificeerd trainingscenter voor Ruckus Networks in de Benelux. In 2018 is Ruckus Networks door CommScope overgenomen. Beide organisaties zijn sindsdien altijd nog onafhankelijk van elkaar naar buiten getreden. Echter, achter de schermen worden de switching, Wi-Fi en Small Cell technologieën bij elkaar gebracht. Ruckus Networks had al een LTE Small Cell oplossing waarbij de focus lag op CBRS (band 48 in de Verenigde Staten). CommScope biedt met OneCell veel meer LTE-banden, wat het product geschikt maakt voor zowel mobiele aanbieders als het enterprise kanaal. Op dit moment is in Nederland onder andere band 3, geschikt voor Private GSM of Private LTE, beschikbaar voor enterprises.

“Alcadis zag direct de voordelen die de overname van Ruckus door CommScope zou gaan brengen, voor zowel onze resellers als hun klanten”, zegt Hans van Elsen, CTO van Alcadis B.V. in Houten. “Private LTE is een mooie aanvulling op Wi-Fi als het gaat om bedrijfskritische spraak- en datacommunicatie. Ons partnerkanaal weet dat in sommige gevallen een Wi-Fi netwerk niet geschikt is voor het beoogde gebruik. Die partners zien een uitbreiding van hun (W)LAN kennis en portfolio met Small Cell LTE technologie, als een logische volgende stap voor die specifieke toepassingsgebieden. Bij OneCell werken alle radio’s als één geheel volgens het Virtual Cell-concept. Daardoor is RF planning ten behoeve van capaciteit en roaming minder nodig. Het ontwerpen, installeren (standaard Ethernet-bekabeling en switches) en onderhouden van OneCell is vergelijkbaar met een Wi-Fi netwerk” zegt Marc Nulens van CommScope. “Ik zie daarom grote toegevoegde waarde van Alcadis, onder andere in het verzorgen van trainingen, het maken van ontwerpen, project support en helpdesk”.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!