Redactie - 06 februari 2020

NETGEAR boekt minder omzet en winst

NETGEAR boekt minder omzet en winst image

NETGEAR heeft zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal gerapporteerd en het volledige jaar eindigde op 31 december 2019. De netto-omzet in het vierde kwartaal van 2019 bedroeg 253 miljoen dollar, een daling van 12,4% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. Het nettoverlies bedroeg 0,2 miljoen, of (0,1)% van de netto-omzet, vergeleken met het bedrijfsresultaat van $ 17,4 miljoen, of 6,0% van de netto-omzet, in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

Over heel 2019 van bedroeg de omzet 998,8 miljoen dollar, een daling van 5,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. De nettowinst bedroeg 26,2 miljoen, of 2,6% van de netto-omzet, vergeleken met 38,7 miljoen, of 3,7% van de netto-omzet, in het voorgaande jaar.

Patrick Lo , voorzitter en CEO van NETGEAR: “Hoewel we een zwaar promotioneel vakantieseizoen hebben meegemaakt, zijn we doorgegaan zoals gepland door concurrerend deel te nemen aan de WiFi 5-markt en ons kanaal agressief te verschuiven naar WiFi 6-producten. Tijdens de promotieperiode hebben we gebruik gemaakt van incrementele kansen om marktaandeel te winnen, wat leidde tot een iets hogere omzet en een lagere niet-GAAP operationele marge. We hebben ook de eerste stappen gezet om de inventaris in het kanaal aan te passen om onze voortdurende verschuiving naar WiFi 6 en Power over Ethernet Plus te vergemakkelijken. We zullen dezelfde strategie in de eerste helft van 2020 bevorderen en verwachten dat WiFi 6 en Power over Ethernet Plus de meerderheid van de markten vormen waarop ze in de tweede helft van dit jaar spelen.”

Lo vervolgde: “Ondanks de competitieve omgeving, blijft onze product- en kanaaluitvoering fantastisch omdat we sinds het begin van het vierde kwartaal twee nieuwe WiFi 6 mesh-systemen op de markt hebben gebracht. We hebben in dezelfde periode ook vijf nieuwe Power over Ethernet Plus-switches geïntroduceerd. We sturen onze routekaart om te profiteren van deze voortdurende inflecties van technologie en worden opnieuw de leider in de volgende generatie netwerktechnologieën - WiFi 6, 5G en Power over Ethernet Plus. Bij CES in Las Vegas hebben we de eerste WiFi 6 DOCSIS 3.1-kabelgateway in de branche uitgerold, die een CES-onderscheiding voor innovatie heeft gewonnen."

“We zijn ook verheugd te kunnen melden dat we in het vierde kwartaal een sterke toename hebben gerealiseerd van zowel het aantal geregistreerde gebruikers, van 12,0 miljoen naar 12,8 miljoen, als van onze geregistreerde app-gebruikers, van 3,6 miljoen naar 4,4 miljoen in totaal. De groei van deze gebruikers dient als basis voor de groei van ons betaalde abonneebestand, dat aan het einde van het vierde kwartaal is toegenomen tot 177.000. We zullen onze strategie blijven uitvoeren en initiatieven stimuleren om dit momentum in 2020 te vergroten."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!