Centric boekte geen winst maar verlies in het afgelopen boekjaar

06-02-2020 | door: Redactie

Centric boekte geen winst maar verlies in het afgelopen boekjaar

Centric heeft in 2019 geen 18 miljoen euro winst gemaakt, maar juist 11 miljoen euro verlies geleden. Dit meldt Tubantia. 

Tubantia tekende dit op tijdens een rechtszaak in Gouda die afspeelt tussen de ontslagen Centric commercieel directeur Hans Schrijver en Centric. Schrijver is een van de enkele topmanagers die het bedriijf in korte tijd heeft verlaten.

Centric baas Gerard Sanderink heeft accountantskantoor Ernst & Young gevraagd de inmiddels goedgekeurde jaarrekening open te breken zo meldt de krant.

Gerard Sanderink meldt in een e-mail aan Ernst & Young (EY) dat zij en de voormalige directie, verantwoordelijk is voor de niet goed ingeleverde cijfers.

Het rommelt al een tijdje bij Centric sinds zelfbenoemd cybersecurity expert Rian van Rijbroek nu een invloedrijke rol heeft binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink. Sanderink heeft verder een meer actieve rol binnen Centric na het recente vertrek van algemeen directeur Karim Henkens die daar 27 jaar heeft gewerkt. 

De Nederlandsche Bank

Tijdens de rechtszaak blijkt verder dat Sanderink's vriendin Rian van Rijbroek zou bemoeien met geheime en vertrouwelijke stukken rond een opdracht voor Centric van het nieuwe datacenter voor De Nederlandsche Bank (DNB). Van Rijbroek zou commentaar op het contract van Schrijver hebben gezet. Scrhijver zou verder eerder Van Rijbroek hebben tegengehouden om dee te nemen aan een besloten vergadering op het hoofdkantoor van DNB in Amsterdam

Lees alle details over de verliescijfers van Centric op de website van Tubantia.

 

Terug naar nieuws overzicht