5G-netwerk beschikbaar op treinreis bij MWC2020

09-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

5G-netwerk beschikbaar op treinreis bij MWC2020

Bezoekers van het Mobile World Congress in Barcelona kunnen dit jaar tijdens hun reis naar het event gebruik maken van een 5G-netwerk. Tussen de treinstations Plaça Espanya en Europa Fira is 5G-infrastructuur beschikbaar.

De infrastructuur is aangelegd door Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, de Catalaanse overheid en Vodafone installeren. Het project behoort toe aan 5G Barcelone, een netwerk van laboratoria voor het testen van 5G-netwerken. Het commerciele 5G-netwerk beslaat niet alleen het station, maar ook de tunnelbuis die de station met elkaar verbindt. Het netwerk is hiermee volgens de betrokken partijen één van de eerste van zijn soort.

Na een initiële pilot tijdens het MWC 2020 blijft de infrastructuur behouden als testlocatie. Dit moet het enerzijds mogelijk maken logistiek op het spoornetwerk te verbeteren voor het beheer te optimaliseren. Anderzijds maakt de 5G-infrastructuur nieuwe toepassingen mogelijk om de klantenservice en veiligheid te verbeteren. Denk hierbij aan real-time informatiesystemen, gepersonaliseerde multimediasystemen en meer service op afstand voor passagiers.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility