Google Maps viert vijftiende verjaardag met nieuwe look en productverbeteringen

10-02-2020 | door: Witold Kepinski

Google Maps viert vijftiende verjaardag met nieuwe look en productverbeteringen

Google Maps viert zijn vijftiende verjaardag met een nieuwe look en productverbeteringen aan de hand van feedback die we van onze gebruikers ontvingen.

Vanaf heden biedt de nieuwe versie van de Google Maps-app voor Android en iOS de gebruker direct toegang tot alles wat die nodig heeft, en wel via vijf handige tabbladen: Verkennen, Forenzen, Opgeslagen, Bijdragen en Updates.

Verkennen: Is de gebruiker op zoek naar een snelle hap, live muziek of een interessant museum? Op het tabblad Verkennen treft de gebruiker informatie, scores en recensies aan voor zo’n 200 miljoen locaties in alle delen van de wereld, van lokale restaurants tot attracties en gezichtsbepalende monumenten in de buurt.

Forenzen: Of de gebruiker nu met de auto of het openbaar vervoer reist, via het tabblad Ga vindt de gebruiker altijd de meest efficiënte route. En als de gebruiker de dagelijkse woon-werktraject instelt, wordt je er ook real-time verkeersupdates, reistijden en suggesties voor alternatieve routes.

Opgeslagen: Gebruikers hebben meer dan 6,5 miljard locaties in Google Maps opgeslagen. En dat kan de gebruiker ook doen, of het nu gaat om de nieuwe bakkerij om de hoek of het wereldberoemde restaurant op de volgende vakantiebestemming. De gebruiker kan al deze locaties nu op éé plek vinden, plannen maken voor je volgende trip en aanbevelingen delen voor de locaties die de gebruiker heeft gezocht.

Bijdragen: Jaarlijks dragen honderden miljoenen gebruikers informatie bij om Google Maps up-to-date te houden. Via het nieuwe tabblad Bijdragen kun de gebruiker in een handomdraai lokale kennis delen, zoals informatie over wegen, adressen en ontbrekende locaties, recensies en foto’s. Elke bijdrage helpt andere gebruikers met het verkennen van nieuwe plekken en om te beslissen wat ze gaan doen.

Updates: Het nieuwe tabblad Updates biedt de gebruiker toegang tot een feed met trending locaties die de gebruiker kan bezoeken. Deze tips worden gedeeld door experts en uitgevers zoals The Infatuation. De gebruiker kan hier aanbevelingen verkennen, achterlaten en delen met zijn of haar netwerk, maar ook direct chatten om antwoorden op vragen te krijgen.

Terug naar nieuws overzicht
Software