Amazon, Ericsson, LG, NVIDIA en Sony melden zich af voor MWC Barcelona (update)

10-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Amazon, Ericsson, LG, NVIDIA en Sony melden zich af voor MWC Barcelona (update)

Verschillende grote techbedrijven zien af van hun aanwezigheid op Mobile World Congress (MWC) Barcelona van 24 tot en met 27 februari 2020 in het Spaanse Barcelona. Organisator GSMA meldt dat event echter gewoon doorgaat en nog altijd ruim 2.800 exposanten telt.

Na Ericsson en LG liet ook NVIDIA eind vorige week bekend niet aanwezig te zijn op MWC Barcelona. Vandaag voegt Amazon zich bij dit rijtje, meldt CNET. ZTE liet eerder al weten zijn activiteiten op MWC Barcelone terug te schroeven. De bedrijven nemen deze maatregelen in verband met het coronavirus. Bijna 40.000 mensen wereldwijd zijn inmiddels met het virus besmet, waarvan 910 personen zijn overleden.

GSMA respecteert de beslissing

GSMA zegt de beslissing van de partijen te betreuren, maar te respecteren. "We zijn dankbaar voor de preventieve maatregelen die onze Chinese exposanten nemen, waaronder ZTE en Huawei", schrijft de organisatie. Ook meldt de GSMA samen te werken met de Spaanse gezondheidsautoriteiten, Host City Partners en relevante agentschappen om de gezondheid en veiligheid van bezoekers te waarborgen.

De organisatie neemt verschillende maatregelen in reactie op het coronavirus. Zo zijn reiziger uit de Hubai provincie in China niet welkom op het event. Alle reizigers die in China zijn geweest moeten aantonen dat zij tenminste 14 dagen vooraf aan het event buiten China zijn geweest (met paspoortstempels of gezondheidscertificaten). Ook kondigt GSMA aan temperatuurmetingen te zullen uitvoeren.

Update: Ook Sony zegt het MWC Barcelona af vanwege het coronavirus. Het bedrijf wil hiermee de gezondheid van zijn klanten, partners, media en medewerkers beschermen. Samsung is wel aanwezig, maar maakt wel bekend minder vertegenwoordigers naar de Spaanse beurs te sturen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility