Dell Technologies vernieuwt zijn partnerprogramma

11-02-2020 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies vernieuwt zijn partnerprogramma

Dell Technologies heeft zijn partnerprogramma vernieuwd om zo meer en makkelijker zaken te doen met zijn partners. Dit melden Dell Technologies topmanagers tijdens de 2020 Global Partner Kickoff die is te zien op de site van de vendor.

Het komt erop neer dat Dell Technologies meer omzet wil doen met partners. Er wordt inmiddels voor 52 miljard dollar indirect verkocht zo meldt channelbaas Joyce Mullen (foto). Mullen zegt verder dat het derde kwartaal goed liep. Er was sprake van 8 procent groei in orderomzet, 9 procent distributiegroei, 11 procent storage groei, 7 procent server groei en 52.000 nieuwe en gereactiveerde klanten.

Verder zegt Dell goed bezig te zijn met zijn partners om te groeien rond 5G, data, AI en ook relevante maatschappelijke thema's zoals duurzaamheid. Jaarlijks investeert Dell Technologies 4,5 miljard dollar in R&D. 

Go-to-Market

Partners krijgen te maken met een vereenvoudigde Go-to-Market structuur. De commerciële en zakelijke organisaties zijn inmiddels samengevoegd onder leiding van Bill Scannell. Zo kunnen Dell en zijn partners sneller groeien, aldus het bedrijf.

Darren Sullivan, SVP, Global Partner Strategy, Programs & Operations, gaf een focus voor 2020. Zo is het Partner Preferred programma van Dell getweakt waarbij server incentives worden toegevoegd aan bestaande storage incentives op nieuwe klanten waar Dell zich op richt. Sullivan vertelde ook aan partners dat er naast back-end kortingen, incrementele kortingen op de front-end zullen zijn. En er komt een geïntegreerd offerteplatform dat voortbouwt op het Solutions Quoting platform.

Verticale Markten

Jay Snyder SVP, Global Alliances, merkte op dat meer Dell sales mensen werken met het Global Alliances onderdeel dat zich richt op verticale markten zoals gezondheidszorg, energie en videobewaking en nu ook op retail, entertainment en financiële diensten.

Lees en kijk meer over het vernieuwde Dell Technologies partnerprogramma op deze link.

Terug naar nieuws overzicht
Software