Witold Kepinski - 11 februari 2020

Sysdig haalt meer kapitaal op voor uitbouw veilige DevOps propositie

Sysdig haalt meer kapitaal op voor uitbouw veilige DevOps propositie image

Sysdig, een Californische startup die zich richt op container beheer en cloud technologie, heeft een kapitaalinjectie van 70 miljoen dollar opgehaald via een Series E-financiering. Er is nu in totaal 206 miljoen dollar opgehaald. Insight Partners leidde de ronde, met deelname van eerdere investeerders, Bain Capital Ventures en Accel. Glynn Capital nam ook deel aan deze ronde, samen met Goldman Sachs.

Sysdig, specialist in softwarecontainers, gebruikt de monitoringmogelijkheden van (soms kort levende) containers om de beveiliging van IT-platformen te verbeteren. In Nederland is Amazic een distributeur van Sysdig.

Sysdig zal de fondsen gebruiken om de aanwezigheid op de markt en leiderschap uit te breiden, zodat ondernemingen vol vertrouwen cloud-native workloads in productie kunnen uitvoeren. Het Sysdig-platform is gericht op zowel DevOps-beveiligings- als IT-operationele ruimtes. IDC voorspelt dat de wereldwijde markt voor softwaretools van DevOps in 2023 zeker 15 miljard dollar zal bereiken.

“De ontwikkeling van containers en Kubernetes verstoort de manier waarop organisaties containers inzetten en uitvoeren, maar als je kijkt naar de geschiedenis van grote technologische veranderingen, is Kubernetes nog steeds vroeg. We investeren in snelgroeiende bedrijven die de oude manier van doen verstoren, bedrijven die deze overgang van tien jaar zullen leiden. De nieuwe aanpak van Sysdig om een ??enkele bron van waarheid te bieden voor zowel beveiliging als bewaking voor container-gebaseerde applicaties is bewezen effectiever, schaalbaarder en hoger ROI ”, aldus Richard Wells, Managing Director bij Insight Partners.

“Als klant zijn we onder de indruk van de technologie van Sysdig en de open source-benadering van het bedrijf op het gebied van beveiliging. We kijken uit naar de toetreding van Sysdig tot onze beleggingsportefeuille en zien hun voortdurende groei als een toonaangevende Kubernetes-beveiligingsleverancier, ”aldus Soumya Rajamani, Vice President van Merchant Banking bij Goldman Sachs en Sysdig Board Observer.

Internationale uitbreiding is een topprioriteit voor het bedrijf en zal door deze investering worden versterkt. Sysdig kondigde vandaag ook de lancering aan van een Japanse dochteronderneming, Sysdig Japan GK .

Kubernetes is het feitelijke besturingssysteem van de cloud; Echter, terwijl organisaties workloads naar productie verplaatsen, vormen beveiliging en zichtbaarheid de grootste hindernissen. Traditionele tools en processen laten ondernemingen blind omdat ze geen zichtbaarheid bieden van de toepassingscontext voor deze omgevingen. Om de vruchten te plukken van de flexibiliteit die containers en Kubernetes bieden, hebben bedrijven een aanpak nodig die beveiliging en compliance integreert in DevOps-workflows. Deze aanpak wordt vaak veilige DevOps of DevSecOps genoemd.

Onderzoeksbureau Gartner zegt over deze markt: “Tegen 2021 zullen DevSecOps-werkwijzen worden ingebed in 60% van snelle ontwikkelingsteams, in tegenstelling tot 20% in 2019. Tegen 2023 zal meer dan 70% van de DevSecOps-initiatieven van de onderneming geautomatiseerde beveiligingskwetsbaarheid en configuratiescanning hebben opgenomen voor open-source componenten en commerciële pakketten, wat een significante stijging is van minder dan 30% in 2019.” 

Tot op heden is Sysdig het enige beveiligingsbedrijf dat een veilige DevOps-aanpak ondersteunt door monitoring en beveiliging in één platform te integreren. Cloudteams kunnen beveiliging insluiten, beschikbaarheid maximaliseren en compliance garanderen. Door beveiliging in het DevOps-proces te integreren, kunnen teams de bedrijfsdoelstellingen realiseren in hun transitie naar cloud native. Sysdig is ontworpen door het ontwerp en biedt de schaal, prestaties en bruikbaarheid die ondernemingen eisen. Klanten van Sysdig zijn onder meer: ??Goldman Sachs, Steelcase en Worldpay van FIS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!