Opentext boekt meer omzet en winst
11-02-2020 | door: Witold Kepinski

Opentext boekt meer omzet en winst

Opentext, dat recent Carbonite overnam, zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 5 procent stijgen naar 771,6 miljoen dollar. De nettowinst steeg met 2,9 procent naar 107,5 miljoen dollar.

“Met de toevoeging van Carbonite hebben we een strategische marktkans om informatiebeheer te bieden aan klanten van elke omvang, van de grootste ondernemingen, overheden, middelgrote bedrijven, kleine bedrijven en consumenten. We zijn enthousiast en energiek om het volgende hoofdstuk voor OpenText te schrijven terwijl onze visie zich uitbreidt en vooruitgaat naar informatiebeheer, waardoor klanten kunnen migreren naar de cloud en hun bedrijfsprocessen opnieuw kunnen uitvinden”, aldus Mark J. Barrenechea (foto), CEO en CTO van Opentext.

Hij vervolg: “Wij zijn een partnergericht bedrijf met het talent en de cultuur om een ??MKB-kanaal enorm succesvol te maken. Met Carbonite wordt deze partnerkans sterker en dieper als we gebruik maken van de bewezen expertise en succesvolle staat van dienst van het bouwen van krachtige wereldwijde partnerprogramma's. Onze 2Q20-resultaten weerspiegelen een toenemende vraag naar OpenText-producten omdat we een sterke omzetgroei hebben gerealiseerd. In constante valuta groeide de totale omzet tot 781,8 miljoen dollar, een stijging van 6,3% Y / Y, groeide de jaarlijkse recurrente omzet naar een record van 570,8 miljoen dollar, een stijging van 7,8% Y / Y, wat neerkomt op 73% van de totale omzet, aangedreven door cloudservices en abonnementsinkomsten van 250,2 miljoen dollar, dat steeg met 14,1% Y / Y. “

Terug naar nieuws overzicht
Software