Saudische cybercrimegroep OurMine nam Twitter en Instagram account Facebook over

11-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Saudische cybercrimegroep OurMine nam Twitter en Instagram account Facebook over

De Saudische cybercrimegroep OurMine claimt verantwoordelijkheid voor het overnemen van de Twitter en Instagram accounts van Facebook. Beide accounts waren korte tijd in handen van de aanvallers.

OurMine is een aanvalsgroep die al enkele jaren actief is. Zo wist de groep in 2017 het webadres van WikiLeaks over te nemen en viel de groep vorige week nog social media accounts aan van de Amerikaanse NFL en ESPN. Verschillende social media accounts van Facebook CEO Mark Zuckerberg zijn in 2016 door de groep gehackt, terwijl ook het Twitter-account van Twitter CEO Jack Dorsey eerder ten prooi viel.

De meest recente aanval vond plaats op het Twitter en Instagram account van Facebook. Beide werden vrijdagavond aangevallen en stonden korte tijd onder beheer van de aanvallers. Op het Twitter account van Facebook plaatste de groep onder meer het bericht: "Hi, we are OurMine. Well, even Facebook is hackable but at least their security is better than Twitter".

Een woordvoerder van Twitter meldt aan The Verge dat de aanvallers toegang wisten te krijgen tot het account van Facebook via een third-party platform. Naar verluid gaat het om Khoros, software voor het beheer van communities en social media-accounts. Via Khoros is het mogelijk op zowel Twitter als Instagram berichten te plaatsen.

 

Terug naar nieuws overzicht