Igneous belicht belang backup van ongestructureerde data

Christian Smith

12-02-2020 | door: Hans Steeman

Igneous belicht belang backup van ongestructureerde data

Het archiveren van data is een vak apart, zeker nu de volumes met de dag groter worden. Startup Igneous ziet brood in deze uitdaging en helpt bedrijven met het beheer van de steeds grotere volumes ongestructureerde data. Dutch IT-channel sprak in Silicon Valley met Christian Smith (foto), vice president product solution content marketing.

Het Igneous-product is ontworpen om te schalen. De petabytes van vandaag zijn de exabytes van morgen is het parool. Christian Smith: “Databases kleiner dan 300 Tbyte kan je beheren met een standaardoplossing waarvan er verschillende in de markt staan, volumes rond rond 1 Pbyte eisen al maatwerk, maar ook daar zijn oplossingen voor. Rond de 100 Pbyte zit de echte uitdaging”. Voor deze clusters zijn er verschillende aanbieders in de markt en Igneous pakt bewust de markt in het topsegment. Ook boven de 100 Pbyte weet men raad met de data. Het is die uitdaging waar Igneous een oplossing voor heeft en zijn concurrentie achter zich weet te laten. Het beheren en managen van extreem grote databases maakt de managed service bijzonder.

Het krachtige van de Igneous-oplossing is dat het een software only strategie is, die naadloos kan samenwerken met de infrastructuur die de klant al heeft. Er wordt enkel een nieuwe gebruiker aan het systeem toegevoegd. De software only aanpak maakt het gebruik van de service laagdrempelig, vooral omdat grote investeringen ontbreken. Igneous claimt dat UDMaaS (Unstructured Data Management as a Service), de service die borg staat voor met beheren van bestands- en objectstorage, dataprotectie, dataorganisatie en detectie, te ondersteunen is via alle grote cloud-aanbieders, zoals Amazon AWS, Microsoft Azure en Google GCP. Het scannen van bestanden is mogelijk met een snelheid van 400k bestanden per seconde en dat per taak. Op dit moment wordt de service op abonnementsbasis aangeboden, in de toekomst wil men af van het abonnement en het verbruik verrekenen per transactie.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht