Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-02-2020 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Video: ‘Forse tijdsbesparing door betrouwbare rapportages’

Workiva heeft zijn nieuwe EMEA-hoofdkantoor geopend in een voormalig gebouw van de Nederlandse Bank in Amsterdam. Toepasselijk, volgens Assistant General Manager EMEA Bart van Praag, omdat de Connected en Compliant Reporting die Workiva biedt onder meer populair is in de financiële wereld. Het team van Executive People en Dutch IT-channel sprak met hem over de behoefte aan betrouwbare en consistente rapportages.

Complianceprocessen

Hij meldt ook een nieuwe klant, Alcon, dat het Workiva platform gaat gebruiken om hun audit-, risicobeheer- en Sarbanes Oxley Act (SOX) complianceprocessen wereldwijd op te schalen. Charles Silvey, Global Head of Internal Audit bij Alcon, dat in 70 landen actief is, heeft Workiva gebruikt om zijn afdeling volledig opnieuw op te bouwen. “Ik had een platform nodig waar mijn team efficiënter en effectiever mee zou kunnen werken,’ zegt Silvey. ‘Nadat onze sjablonen eenmaal in het Workiva platform stonden, waren we geen tijd meer kwijt aan administratieve taken zoals opmaak, knippen en plakken. Dat gaf ons tijd om ons te richten op de bevindingen.”


“Met Workiva besparen we immens veel tijd,” zegt Silvey. “Met voorgaande leveranciers duurde het vaak drie tot vier maanden om een audit-rapport te publiceren. Met Workiva waren we in staat ons laatste rapport binnen twee weken uit te brengen.”

Silvey gebruikt Workiva tevens om Alcon’s risicobeheerproces op te bouwen. “We kunnen al onze risico- en auditdata combineren en zien onmiddellijk toegevoegde waarde in de vorm van tijdsbesparing,” aldus Silvey. “Het team van Workiva heeft echt de tijd genomen om onze behoeftes te doorgronden. Vervolgens hebben ze ons geholpen door een oplossing te bouwen die alles bevatte wat we nodig hadden voor risicobeheer.”

Combineren

De mogelijkheid om data van alle spreadsheets en rapporten te combineren en processen te automatiseren, gaf voor Alcon de doorslag om Workiva te gebruiken om interne controles op SOX compliance te monitoren en testen. Silvey en zijn team kunnen in hun documenten en rapporten dankzij een simpele workflow direct hun SOX risicobeheermatrix, procesbeschrijvingen en flowcharts combineren.

“Toen ik eenmaal zag wat de mogelijkheden van het Workiva platform waren, was het een eenvoudige beslissing om dit platform in te zetten voor SOX compliance,” zegt Silvey. “Nu weten SOX-administrators binnen enkele minuten precies bij welke stap van het proces ze zijn. Voordat we Workiva gebruikten, kostte het dagen, zo niet weken, om dat soort antwoorden te krijgen.”

“Workiva maakt het mogelijk om waardevolle informatie ontzettend snel in de handen van de juiste mensen af te leveren,” voegt hij toe. “Ze hebben nieuwe mogelijkheden gecreëerd om de efficiëntie, snelheid en de nauwkeurigheid bedrijfsbreed te verbeteren.”

Terug naar video overzicht
Cloud