MWC Barcelona op losse schroeven na reeks afmeldingen

12-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

MWC Barcelona op losse schroeven na reeks afmeldingen

Het Mobile World Congress staat op losse schroeven. Uit angst voor het coronavirus meldt een flink aantal bedrijven zich af voor de grootste telecombeurs ter wereld, die van 24 tot en met 27 februari in Barcelona wordt gehouden. 

Dit melden Spaanse media. Na Amazon, Cisco, Ericsson, Intel, LG, NTT, Nvidia en Sony zeiden eerder vandaag ook AT&T, Facebook, HMD Global, MediaTek en Sprint het event af. Ook Deutsche Telekom, Vodafone, BT en Orange melden inmiddels niet aanwezig te zijn op het MWC. Dat geldt ook voor het Chinese Royole. Het bedrijf had op MWC de lancering van zijn opvouwbare smartphone FlexPai 2 op de planning staan. Dit apparaat wordt nu ergens vooraf aan het MWC gepresenteerd. 

Andere partijen zijn wel aanwezig, maar beperken hun activiteiten. Zo kondigen de Chinese bedrijven ZTE en TCL aan geen persconferenties te houden.

Het Spaanse El Pais meldt dat organisator GSMA vanmiddag een spoedoverleg houdt waarop wordt besloten of de beurs doorgaat. Eerder liet de organisator al weten maatregelen te hebben genomen om de gezondheid van aanwezigen te beschermen. Zo zijn reizigers uit de Chinese Hubai provincie niet welkom op het event. Wie in China is geweest moet daarnaast aantonen tenminste de veertien dagen vooraf aan het event niet in het Aziatische land te zijn geweest (met behulp van paspoortstempels of gezondheidscertificaten). Ook kondigt GSMA aan temperatuurmetingen te zullen uitvoeren.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware