MWC Barcelona gaat niet door

12-02-2020 | door: Witold Kepinski

MWC Barcelona gaat niet door

Het Mobile World Congress in Barcelona gaat niet door uit angst voor het coronavirus zo meldt organisator GSMA. De beurs zou van 24 tot en met 27 februari in Barcelona worden gehouden. 

Na Amazon, Cisco, Ericsson, Intel, LG, NTT, Nvidia en Sony zeiden ook AT&T, Facebook, HMD Global, MediaTek en Sprie Telekom, Vodafone, BT en Orange niet aanwezig te zijn op het MWC. Dat gold ook voor het Chinese Royole. 

Het Spaanse El Pais meldde eerder dat organisator GSMA een spoedoverleg hield waarop uiteindelijk is besloten dat de beurs niet doorgaat. 

China

Eerder werd bekend dat reizigers uit de Chinese Hubai provincie niet welkom waren op het event. Wie in China is geweest moet daarnaast aantonen tenminste de veertien dagen vooraf aan het event niet in het Aziatische land te zijn geweest (met behulp van paspoortstempels of gezondheidscertificaten). Ook kondigde GSMA aan temperatuurmetingen te zullen uitvoeren. Maar nu is er een definitieve streep door een van de grootste ICT events van Europa gezet.

Gezondheid

Organisator GSMA meldt: "Met inachtneming van de veilige en gezonde omgeving in Barcelona en het gastland heeft de GSMA MWC Barcelona 2020 geannuleerd omdat de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van coronavirus, reisproblemen en andere omstandigheden het voor de GSMA onmogelijk maken om het evenement te houden. De Host City-partijen respecteren en begrijpen deze beslissing. De GSMA en de Host City Parties blijven samenwerken en ondersteunen elkaar voor MWC Barcelona 2021 en toekomstige edities. Onze sympathieën zijn op dit moment met de getroffenen in China en over de hele wereld. Verdere updates van de GSMA staan op onze website en zijn te vinden op www.mwcbarcelona.com."

Terug naar nieuws overzicht
Mobility