Oracle belicht nieuwe database innovaties

Juan Loaiza, Oracle

12-02-2020 | door: Witold Kepinski

Oracle belicht nieuwe database innovaties

Tijdens zijn keynote op Oracle OpenWorld London, kondigde Oracle Executive Vice President Juan Loaiza (foto) de nieuwste innovaties aan die Oracle's strategie van het leveren van een enkele geconvergeerde database-engine die aan alle behoeften van een bedrijf kan voldoen, verder versterken. Met de nieuwe databasefuncties kunnen klanten profiteren van nieuwe technologische trends, zoals het gebruik van blockchain voor fraudepreventie, het benutten van de flexibiliteit van JSON-documenten of het trainen en evalueren van algoritmen voor machine learning in de database zo meldt Oracle.

De toekomst is data-driven en effectief gebruik van data zal in toenemende mate het concurrentievermogen van een bedrijf bepalen zo meldt Ora Lo." Het ontsluiten van de volledige waarde van de gegevens van een onderneming vereist een nieuwe generatie gegevensgestuurde apps. Oracle zegt het gemakkelijk te maken om moderne datagestuurde apps te maken met behulp van een enkele database-engine die het meest geschikte datamodel, procestype en ontwikkelingsparadigma ondersteunt voor een breed scala aan zakelijke vereisten. We stellen onze klanten in staat om gemakkelijk vele soorten workloads op dezelfde gegevens uit te voeren. Andere cloudproviders hebben daarentegen tientallen verschillende gespecialiseerde databases nodig om verschillende gegevenstypen te verwerken. Het gebruik van meerdere databases voor één doel leidt tot extra uitdagingen. Als u meerdere verschillende database-engines moet implementeren, neemt de complexiteit, het risico en de kosten toe, omdat elke database zijn eigen beveiligingsmodel introduceert."

Net zoals een enkele smartphone nu een camera, een kalender, een platform voor entertainment en een berichtensysteem is, geldt hetzelfde idee voor de geconvergeerde database-engine van Oracle. Met Oracle Database worden bedrijven niet langer gedwongen om meerdere individuele databases voor één doel aan te schaffen, terwijl ze alleen maar een geconvergeerde database-engine nodig hebben die alles afhandelt aldus Ora Lo.

Oracle lanceert verschillende nieuwe functies aan die de geconvergeerde mogelijkheden in Oracle Database uitbreiden. Waaronder:

Oracle Machine Learning voor Python (OML4Py): Oracle Machine Learning (OML) in Oracle Database versnelt voorspellende inzichten door geavanceerde ML-algoritmen in te sluiten die direct op de gegevens kunnen worden toegepast. Omdat de ML-algoritmen al samen met de gegevens zijn geplaatst, is het niet nodig om de gegevens uit de database te verplaatsen. Gegevenswetenschappers kunnen Python ook gebruiken om de ML-algoritmen in de database uit te breiden.

OML4Py AutoML: met OML4Py AutoML kunnen zelfs niet-experts profiteren van machine learning. AutoML raadt best passende algoritmen aan, automatiseert functieselectie en stemt hyperparameters af om de modelnauwkeurigheid aanzienlijk te verbeteren.
Native Persistent Memory Store: databasegegevens en opnieuw uitvoeren kunnen nu worden opgeslagen in lokaal Persistent Memory (PMEM). SQL kan rechtstreeks worden uitgevoerd op gegevens die zijn opgeslagen in het toegewezen PMEM-bestandssysteem, waardoor het IO-codepad wordt geëlimineerd en de behoefte aan grote buffercaches wordt verminderd. Stelt ondernemingen in staat om gegevenstoegang te versnellen voor workloads die een lagere latentie vereisen, inclusief hoogfrequente handel en mobiele communicatie.

Automatisch In-Memory Management: Oracle Database In-Memory optimaliseert zowel analyses als online transactieverwerking van gemengde werklasten, levert geoptimaliseerde prestaties voor transacties en ondersteunt tegelijkertijd realtime analyse en rapportage. Automatisch In-Memory Management vereenvoudigt het gebruik van In-Memory aanzienlijk door automatisch patronen van gegevensgebruik te evalueren en zonder menselijke tussenkomst te bepalen welke tabellen het meest gebaat zijn bij plaatsing in de In-Memory Column Store.

Native Blockchain-tabellen : Oracle maakt het gemakkelijk om Blockchain-technologie te gebruiken om fraude te identificeren en te voorkomen. Inheemse blockchain-tabellen van Oracle zien eruit als standaardtabellen. Ze staan SQL-invoegingen toe en ingevoegde rijen zijn cryptografisch geketend. Optioneel kunnen rijgegevens worden ondertekend om bescherming tegen identiteitsfraude te waarborgen. Oracle blockchain-tabellen zijn eenvoudig te integreren in apps. Ze kunnen deelnemen aan transacties en vragen met andere tabellen. Bovendien ondersteunen ze zeer hoge invoegsnelheden in vergelijking met een gedecentraliseerde blockchain omdat commits geen consensus vereisen.

JSON Binair gegevenstype: JSON-documenten opgeslagen in binair formaat in de Oracle-database maken 4x snellere updates mogelijk en scannen tot 10x sneller.

Terug naar nieuws overzicht