Groei Ordina leidt tot sterke stijging nettowinst

Jo Maes, CEO Ordina

13-02-2020 | door: Witold Kepinski

Groei Ordina leidt tot sterke stijging nettowinst

Ordina wist in 2019 te groeien en dat leidt tot sterke stijging nettowinst. De omzet steeg 3,8 procent naar 372,3 miljoen euro. De nettowinst  steeg naar 14,9 miljoen euro. De omzet in Nederland steeg 0,9 procent naar 258,7 miljoen euro.

Jo Maes (foto), CEO Ordina, zegt over de resultaten: “Ordina heeft opnieuw een sterk jaar achter de rug met een omzetgroei van 3,8% en een nettowinst van bijna 15 miljoen. Onze strategie, Ordina 2022, heeft ons in beweging gezet en leidt tot de beoogde vooruitgang: meer omzet uit onze businessproposities, tevreden klanten en trotse collega’s hebben bijgedragen aan het gestegen resultaat. Onze businessproposities zijn succesvol en de omzet van High performance teams, Intelligente datagedreven organisaties Cybersecurity & compliance neemt sterk toe. Dit leidt tot een onderscheidende positionering in onze markten en niches. Zo zijn we in de industrie sterk in slimme planningsoplossingen voor bijvoorbeeld logistieke uitdagingen en personeelsplanningen. In de overheid zetten we in op een veilige en volledige overgang van oude naar nieuwe IT-omgevingen, de businessplatforms. In de financiële sector bieden we met de inzet van High performance teams succesvolle oplossingen voor de opsporing van fraude."

Maes meldt verder: "België en Luxemburg presteren aanhoudend sterk en boeken wederom een mooi resultaat. Ook de uitbreiding van onze activiteiten in Wallonië heeft hieraan bijgedragen. Er was sterke groei bij onze klanten in de financiële dienstverlening, industrie en zorg. De goede prestatie van Nederland heeft in grote mate bijgedragen aan de toename van het rendement. We hebben sterke groei gerealiseerd bij de overheid. Onze dienstverlening met externe medewerkers is afgenomen, waardoor de omzet iets is gedaald in het vierde kwartaal. We realiseren echter in toenemende mate omzet met onze eigen professionals, vooral in de vorm van High performance teams.”

Terug naar nieuws overzicht