Softwarebedrijf Unisys en printbedrijf Ricoh ontvangen bombrieven

Een van de bombrieven (bron foto: Politie)

13-02-2020

Softwarebedrijf Unisys en printbedrijf Ricoh ontvangen bombrieven

Bij softwarebedrijf Unisys is vanochtend een bombrief gevonden. Gisteren is een dergelijke brief ook al ontdekt bij Ricoh.

De NOS meldt dat Unisys vanochtend melding maakt van een verdachte brief. Het bleek inderdaad om een bombrief te gaan; de brief is door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt en veilig gesteld voor onderzoek.

Bombrief bij Ricoh

De politie meldt dat de bombrief mogelijk verband houdt met eerdere bombrieven. Zo werd gisteren ook een bombrief bezorgd bij printspecialist Ricoh en ABN AMRO. In beide gevallen kwam de bombrief tot ontploffing, waarbij geen gewonden zijn gevallen. De afzender eist een bedrag in bitcoins.

Vorige maand ontvingen ook al zeven bedrijven bombrieven, waarin eveneens een bedrag in bitcoins werd geëist. De politie gaat er dan ook vanuit dat de brieven het werk zijn van dezelfde dader. Indien bedrijven niet tot betaling overgaan dreigt de dader nieuwe brieven te sturen.

Politie vraagt speciale aandacht

Een foto van één van de bombrieven is door de politie vrijgegeven. De politie vraagt om speciale aandacht voor witte enveloppe met een verdikking, voorzien van twee postzegels en met de geadresseerde op een geprint stuk papier in een geplastificeerd deel van de enveloppe. In tegenstelling tot eerdere bombrieven zijn de meest recent ontdekte bombrieven niet voorzienvan het logo van CIB, dat overigens niet met de brieven te maken heeft.

Terug naar nieuws overzicht