Tech Data neemt diensten van Pocos op in portfolio

Suzette Oskam

13-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data neemt diensten van Pocos op in portfolio

Pocos, een Eindhovense aanbieder van connectiviteit, telefonie, mobiel & cloud, is een samenwerking aangegaan met Tech Data. De in Bodegraven, Eindhoven en Naarden gevestigde onderneming neemt de diensten van Pocos op in haar portfolio.

Tech Data beschikt over een breed portfolio van hardware, software, diensten en connectiviteit van alle grote telecomproviders. Businesspartners van Tech Data die een connectiviteitsdienst van Pocos willen verkopen, gaan een reseller-overeenkomst met Pocos aan, terwijl Tech Data de 1e lijns support levert. Hieronder vallen onder andere sales, orderondersteuning en technische support. Pocos verzorgt de 2e en 3e lijns support.

Initiële focus op connectiviteit

Jelle de Bruijn, Senior Business Partner Manager bij Pocos: “Tech Data is wereldwijd een grote speler en Pocos is één van de weinige leveranciers van whitelabel-diensten die via een distributeur levert. Een team van Tech Data-accountmanagers gaat actief onze diensten aanbieden aan hun businesspartnerkanaal. Ook beschikken ze over een eigen team, dat zich al lange tijd volledig richt op connectiviteit. Omdat deze kennis in ruime mate aanwezig is, zal de samenwerking zich dan ook in eerste instantie hierop richten. Bijkomend voordeel voor ons is dat de samenwerking zal bijdragen aan de naamsbekendheid van Pocos in de markt.”

Ook voor Tech Data biedt de samenwerking voordelen. Suzette Oskam (foto), Directeur Endpoint Solutions van Tech Data: “De diensten van Pocos zijn complementair aan ons bestaande portfolio. Door de samenwerking met Pocos kunnen we naast de connectiviteit van alle grote providers ook whitelabel-diensten aanbieden aan onze businesspartners. Dat is in meerdere opzichten interessant: tot op heden kochten businesspartners de whitelabel-diensten elders. Daarbij zijn we nu de enige distributeur in de markt die een totaaloplossing levert op het gebied van connectiviteit.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud