Poly introduceert Poly Lens voor cloudinzichten en -beheer

De Poly G7500

13-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Poly introduceert Poly Lens voor cloudinzichten en -beheer

Poly, ontstaan uit de fusie van Plantronics en Polycom, introduceert Poly Lens, een nieuwe dienst voor cloudinzichten en -beheer. De dienst is in eerste instantie beschikbaar als volledig ondersteunde commerciële preview, en combineert beheer- en updatetools met inzicht in hoe Poly-devices daadwerkelijk worden gebruikt. Dit geeft IT-afdelingen meer controle en eenvoud.

“Bedrijven begrijpen tegenwoordig dat de juiste tools voor communicatie en samenwerking de productiviteit kunnen verbeteren. Er is echter sprake van een blinde vlek als het gaat om hoe deze tools worden geadopteerd en gebruikt door werknemers”, zegt Beau Wilder, vicepresident en algemeen manager Infrastructure, Cloud and Analytics bij Poly. “Poly Lens biedt een nieuw niveau van inzicht in gebruik van devices en kantoorruimtes voor samenwerking, zonder dat er aanvullende infrastructuren geïnstalleerd hoeven te worden.”

Inzichten omzetten in acties

Organisaties zijn op zoek naar transparantie en willen informatie over de successen en missers rondom implementaties op de werkvloer, inclusief het gebruik van nieuwe tools of devices. Poly Lens verzamelt data en biedt klanten een overzicht dat hen helpt inzichten om te zetten in acties.

Poly kondigt aan de commerciële preview van Poly Lens te blijven updaten met nieuwe mogelijkheden. Uiteindelijk worden alle Poly-oplossingen voor endpointmanagement samengevoegd tot één handige dienst. Op dit moment biedt Poly Lens mogelijkheden voor beheer en updates voor de nieuwe Poly Studio X-familie van videobars en de Poly G7500 (foto). Op den duur ontwikkelt Poly de oplossing verder om Poly-headsets en het Poly-telefoonaanbod te ondersteunen, en om een groeiend aantal nieuwe inzichten aan te bieden.

Functionaliteiten

Enkele functionaliteiten van de Poly Lens-dienst zijn:

  • Devicebeheer – Poly Lens ondersteunt onboarding van devices, instellen van configuraties, map-based voorraadbeheer en software-upgrades. Klanten kunnen Poly Lens op dit moment bijvoorbeeld gebruiken om ervoor te zorgen dat hun Studio X-videobars en G7500-oplossingen altijd toegang hebben tot de nieuwste Poly MeetingAI-functionaliteiten en -mogelijkheden. Beschikking hebben over de juiste technologie en tools is belangrijk voor de IT-afdeling om op een snelle en goede manier de meest passende, kritische devices, diensten en systemen voor samenwerking in te zetten. Poly Lens biedt IT-managers en -beheerders een eenvoudige en moderne interface voor het snel en effectief implementeren, inrichten en beheren van hun Poly-devices.
  • Slimme inzichten – Poly Lens identificeert en prioriteert actiegerichte inzichten die helpen om de gebruikersadoptie en uptime van devices te maximaliseren door middel van een slimme nieuwsfeed. De nieuwsfeed zorgt ervoor dat de belangrijkste, meest urgente inzichten altijd bovenaan staan. Zo helpt het IT-managers eventuele issues efficiënter aan te pakken. Poly Lens biedt op korte termijn ook ruimtegebaseerde inzichten om de IT-afdeling en facilitymanagers te helpen fysieke werkplekken te optimaliseren – nu en in de toekomst.
  • Cloud?diensten – Nu steeds meer bedrijven overstappen op cloudtechnologie, levert Poly Lens een oplossing die hen direct in staat stelt om meer agile en innovatief te werken. Klanten kunnen ook overstappen tussen video-as-a-serviceproviders, zonder waardevolle historische inzichten te verliezen.

Bedrijven hebben moeite om bij te blijven als het gaat om de toename van devices die nodig zijn op de digitale werkplek en voor meerdere generaties werknemers, in combinatie met de hoge kosten voor onroerend goed”, zegt Melissa Fremeijer, Senior Research Analyst, European Telecommunications and Networking, IDC. “Het is belangrijker dan ooit dat bedrijven gedeelde werkplekken en tools optimaliseren om competitief te blijven. Daardoor zal er ook een toenemende behoefte zijn aan slimme devices die datagedreven, actiegerichte inzichten bieden en ingezet kunnen worden op een eenvoudige en schaalbare wijze.”

Beschikbaarheid

Poly Lens is vanaf nu wereldwijd gratis verkrijgbaar als volledig ondersteunde commerciële preview. Meer informatie over prijzen en verdere verkoop zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2020. 

Poly toont Poly Lens op ISE 2020 (UC-hal; stand 11-B140 en 11 A-150). Bezoekers kunnen daarnaast de Poly Studio X-videobars, Poly Savi 8200 Office and UC Series-headsets, Voyager Office Series-headsets, het Poly Elara 60 Series-mobieletelefoonstation en Poly G7500 met eigen ogen bekijken. Daarnaast zijn Poly-oplossingen te zien bij de volgende ISE-stands:

  • Microsoft, stand B-130, hal 11
  • Zoom, stand B-225, hal 15
Terug naar nieuws overzicht
Cloud