Essential staakt activiteiten

14-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Essential staakt activiteiten

Essential sluit zijn deuren. Het Amerikaanse bedrijf brengt geen nieuwe updates meer uit voor zijn enige smartphone, de PH-1. Gebruikers van Essential's maildienst Newton Mail houden tot 30 april toegang tot hun e-mailaccount.

Dit maakt Essential bekend in een blogpost. Essential kreeg onder meer naamsbekendheid kreeg nadat Andy Rubin, voormalig hoofd Android bij Google, zich achter het bedrijf schaarde. De fabrikant bracht in mei 2017 zijn eerste en enige apparaat op de markt: de PH-1. Het bedrijf kreeg echter weinig voet aan de grond met dit apparaat en ontsloeg in oktober 2018 een derde van zijn personeel. In januari 2019 werd de verkoop van de PH-1 gestaakt.

Essential kondigde in oktober 2019 aan een tweede apparaat te ontwikkelen onder de codenaam 'Project Gem'. Het apparaat werd volgens Essential toen door het team getest buiten een laboratorium. In de blogpost die Essential nu publiceert schrijft het bedrijf: "Ondanks onze beste inzet hebben we Gem zover gebracht als we kunnen en hebben we helaas geen duidelijk pad om het aan klanten te leveren."

Terug naar nieuws overzicht
Mobility