Lexmark breidt A3-productlijn uit met nieuwe MFP's

16-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Lexmark breidt A3-productlijn uit met nieuwe MFP's

Lexmark breidt zijn A3-productlijn uit met twee nieuwe multifunctionele printers (MFP's): de Lexmark CX920de en Lexmark XC9225. Deze nieuwe apparaten bieden functies en prestaties van grootzakelijk niveau voor de onderkant van de A3-markt.

De A3-apparaten zijn gericht op onder meer middelgrote werkgroepen die een flexibele, veelzijdige MFP nodig hebben. Doordat ze in groter formaat kunnen afdrukken en geïntegreerd zijn met het portfolio van Lexmark-functies en -services vormen de MFP's ook een aanvulling op de A4-printers van Lexmark.

Uitvoer in meerdere formaten

De apparaten beschikken over een kleurenuitvoer tot SRA3/12x18, terwijl extra papierlades het mogelijk maken om op A4-formaat af te drukken. Een multifunctionele invoer kan ook kleine enveloppen verwerken. Het apparaat kan onder meer dikker papier, glanzend papier, gerecycled papier, transparanten en etiketten verwerken.?

Originele Lexmark-tonercartridges drukken tot 18.500 zwarte of 11.500 kleurenpagina's af, terwijl eenheden voor ontwikkelaars tot 600.000 pagina's meegaan voor een lange gebruiksduur.?

Tot 160 pagina's per minuut scannen

De dubbelzijdige automatische documentinvoer (ADF) biedt plaats aan 100 vellen en kan tot 160 pagina's per minuut scannen. Ook bieden de MFP's de mogelijkheid om verschillende typen tegelijkertijd te scannen en vastgelopen pagina's afzonderlijk te herstellen. OCR is standaard beschikbaar, evenals functionaliteit voor classificeren en routeren.

Het grote 10-inch kleuren-touchscreen met e-Task-interface is voorzien van een glad oppervlak en is ook zonder direct contact met de huid bedienbaar. Dit maakt het mogelijk het touchscreen te bedienen met onder meer een pen of nagels. Lexmark meldt dat de interface herkenbaar is voor gebruikers, waardoor de behoefte aan training minimaal is.?

Software-oplossingen

De gebruikerservaring en productiviteit kunnen worden verbeterd met de meegeleverde applicaties. Apparaten kunnen bovendien worden aangepast via optionele applicaties die zijn afgestemd op een specifieke behoefte of industrie. Met de beschikbare pakketten voor softwareontwikkeling kunnen klanten ook hun eigen applicaties maken.

De afwerkingsopties bestaan onder meer uit nietjes op meerdere posities, perforatie, het bundelen tot een boekje, zadelsteek en in drieën vouwen. De afwerkingsmachine heeft een uitvoercapaciteit tot 3500 vellen.?

“Deze nieuwe producten bieden de betrouwbaarheid, veiligheid en het gebruiksgemak waarmee Lexmark de hoogste volumegroei op het gebied van laser-hardware in de branche wist te bereiken, volgens de laatste metingen van IDC in 2019", zegt Peter van Broekhoven, Managing Director Lexmark Benelux. “Lexmark breidt de hardware-investering van onze klanten uit met machines die langer meegaan, gebruikers in staat stellen de klus efficiënt te klaren en die het beheer van het printerpark vereenvoudigen door upgrades en onderhoud te verduidelijken.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware