The Patient Safety Company bundelt krachten met Symplr

17-02-2020 | door: Witold Kepinski

The Patient Safety Company bundelt krachten met Symplr

Cloud-gebaseerd bedrijf voor gezondheidszorgsoftware The Patient Safety Company (TPSC) zal een strategische combinatie vormen met symplr, een een Amerikaans softwarebedrijf op het gebied van governance, risk & compliance (GRC) software. symplr wordt ondersteund door Clearlake Capital Group, (samen met zijn gelieerde ondernemingen, "Clearlake") en SkyKnight Capital (samen met zijn gelieerde ondernemingen, "SkyKnight"). TPSC werd ondersteund door Main Capital.

TPSC is gevestigd in Alkmaar, Nederland en levert kwaliteits- en risicobeheersoftware gericht op patiëntveiligheid aan meer dan 250 zorginstellingen wereldwijd, zoals ziekenhuizen, afdelingen voor geestelijke gezondheidszorg en ambulante zorginstellingen. Naast sterke lokale klanten zoals Academisch Medisch Centrum Amsterdam en UMC Utrecht, verkoopt het bedrijf zijn software via een groeiend internationaal partnernetwerk in 19 landen, met Noord-Amerika en Australië als de grootste internationale markten.

De strategische combinatie versterkt het platform van symplr en voegt TPSC's aanvullende patiëntveiligheid en incidentbeheer, kwaliteitsverbetering en geloofsbrekende oplossingen toe. Dankzij het flexibele, multi-tenant cloudplatform van TPSC kunnen zorgaanbieders hun implementatie eenvoudig configureren zonder programmeerkennis. Deze flexibiliteit is onmisbaar in tijden van budgettaire uitdagingen en toenemende regeldruk.

"We zijn erg enthousiast over de synergie met symplr en delen hun ambitie om 's werelds toonaangevende softwareplatform voor gezondheidszorgbeheer, risico's en compliance te worden", aldus Rick Bergen, CEO van The Patient Safety Company. "We zijn erg enthousiast om lid te worden van de symplr-familie."

“TPSC heeft al veel succesvolle Amerikaanse klanten zoals Vein Clinics (met 80 locaties het grootste Amerikaanse netwerk van aderbehandelcentra) en IntegraMed (groot netwerk van vruchtbaarheidscentra). Met deze strategische combinatie geloven we dat beide bedrijven elkaars internationale expansie kunnen versnellen "Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Zorg
Cloud