IND lekt tot tweemaal toe data met brexit-brieven

17-02-2020

IND lekt tot tweemaal toe data met brexit-brieven

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is de fout ingegaan met brieven gericht aan Britten gerelateerd aan de brexit. Een aantal brieven is naar een verkeerd adres gestuurd. Een tweede brief die de ontvanger informeert over dit datalek werd vervolgens in verkeerde enveloppe gestopt.

Dit bevestigt de IND aan de NOS. De eerste brief is naar 7.000 Britten in Nederland verstuurd om hen te informeren over hun immigratiestatus. In sommige gevallen is de brief echter naar een verkeerd adres gestuurd. De IND stelt dat dit kon gebeuren doordat de eventuele toevoeging aan het adres was weggevallen, waardoor brieven gericht aan nummer '1-A' bij nummer '1' zijn afgeleverd.

Bij de tweede brief waarin ontvanger worden geïnformeerd over dit datalek ging het echter opnieuw fout, bevestigen twee ontvanger aan de NOS. Op deze tweede brief stond bij een onbekend aantal ontvangers onbedoeld de adresgegevens van een ander persoon. De IND kan nog niet zeggen waar dit is foutgegaan. "We zien er klachten over op sociale media en kregen er vanmorgen een aantal berichten over op onze helpdesk", zegt een woordvoerder van de IND tegen de NOS. "We zijn de kwestie nog aan het onderzoeken." Het eerste lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Terug naar nieuws overzicht