Fortinet breidt integratie met Amdocs uit

19-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Fortinet breidt integratie met Amdocs uit

Fortinet, leverancier van geïntegreerde en geautomatiseerde cybersecurity-oplossingen, maakt bekend dat Fortinet Secure SD-WAN is geïntegreerd met de uitbreidbare orchestration-oplossing van Amdocs. Dienstverleners kunnen daarmee managed services voor SD-WAN en cybersecurity aanbieden op de locatie van klanten, in datacenters en in de cloud en de operationele en implementatiekosten terugdringen.

Het aanbieden van schaalbare zakelijke SD-WAN- en beveiligingsdiensten vraagt traditioneel om een forse investering qua tijd en middelen. Het platform en ecosysteem van partners die deze diensten ondersteunen vereisen vaak een complexe integratie en intensieve tests. Dit resulteert in een lange time-to-market en hoge kosten. In de uiterst concurrerende en snel veranderende markt voor diensten voor SD-WAN en cybersecurity reduceert de kant-en-klaar geïntegreerde oplossing van Fortinet en Amdocs de tijd, kosten en inspanning die nodig zijn voor de inbedrijfstelling binnen de omgeving van dienstverleners. Dit vertaalt zich in een hogere return on investment.

Automatisering en orchestration

De service lifecycle management- en orchestration-oplossing Amdocs stelt dienstverleners in staat om alle next-generation firewall (nfgw)-diensten van Fortinet Secure SD-WAN snel te definiëren, in te richten en in productie te nemen. Deze gecombineerde oplossing brengt een laag van automatisering- en orchestration-functionaliteit aan op SD-WAN die nodig is voor flexibele dienstverlening en snelle en efficiënte opschaling naar een groot aantal klanten en locaties.

De Secure SD-WAN-oplossing is inzetbaar op de locatie van klanten, in datacenters en in de publieke cloud. Dit biedt dienstverleners de schaalbaarheid om nieuwe omzetgenererende diensten aan te bieden aan bedrijven van alle omvang. Dat kan onder meer gaan om managed SD-WAN-services, geavanceerde beveiligingsdiensten en SD-Branch-diensten. Deze kunnen worden ingericht met behulp van de physical network functions (PNF) en virtual network functions (VNF) van Secure SD-WAN van Fortinet.

De PNF’s en VNF’s bieden dienstverleners mogelijkheden om hun SD-WAN-diensten door te ontwikkelen. Ze kunnen hun omzet een impuls geven door managed services aan te bieden vanaf hoofdkantoren, filialen en datacenters, via het WAN naar de publieke cloud.

Ontwikkeling van diensten vereenvoudigen

“Dankzij de samenwerking met Fortinet kunnen we dienstverleners meer mogelijkheden te bieden om in een korter tijdsbestek onderscheidende managed secure SD-WAN services aan te bieden. Middelgrote tot grote ondernemingen met meerdere bedrijfslocaties vertegenwoordigen groeikansen voor aanbieders van cloud-diensten. Onze kant-en-klaar geïntegreerde orchestration- en service lifecycle management-mogelijkheden omvatten SD-WAN, applicatiegevoelige routering en marktleidende next-generation firewall (NGFW)-functionaliteit. Ze vereenvoudigen en versnellen de ontwikkeling van diensten voor deze groeiende markt,” zegt Anthony Goonetilleke, group president Media, Network & Technology bij Amdocs.

Terug naar nieuws overzicht