Nieuwste versie Veeam Availability Suite voor backup is beschikbaar

18-02-2020 | door: Redactie

Nieuwste versie Veeam Availability Suite voor backup is beschikbaar

Veeam Software, speler in back-upoplossingen voor Cloud Data Management, lanceert de nieuwe Veeam Availability Suite v10. Deze biedt volgende-generatie dataprotectiemogelijkheden die de beschikbaarheid, portabiliteit en uitbreidbaarheid van data verder verbeteren.

De oplossing – in 2008 op de markt gebracht als Veeam Backup & Replication, het vlaggenschip van Veeam – biedt nu als Veeam Availability Suite moderne bestandsdatabescherming voor Networked Attached Storage (NAS), Multi-VM Instant Recovery voor het automatiseren van disaster recovery (DR) en sterk uitgebreide bescherming tegen ransomware. Door meer uitbreidingsmogelijkheden van het platform, data-mining via API’s en meer dan 150 belangrijke uitbreidingen biedt Veeam nu de meest robuuste oplossing voor compleet datamanagement en bescherming voor hybrid-cloud-omgevingen.

Cloud Data Management

Nu organisaties de hybrid cloud omarmen om snelle digitale transformatie mogelijk te maken, wordt data een kritische factor voor zakelijk succes. Door deze focus op data-innovatie om het zakendoen te versnellen, ontstaan nieuwe uitdagingen als het gaat om het waarborgen dat data flexibel, beschikbaar en verbonden is. Volgens het 2019 Veeam Cloud Data Management Report is 73 procent van de organisaties niet in staat om in te spelen op gebruikerseisen voor wat betreft ongestoorde toegang tot applicaties en data. Veel bedrijven bekijken nu of ze met Cloud Data Management beter in staat zijn in te spelen op protectie-eisen en het benutten van data. Veeam heeft zijn oplossing verbreed en verdiept met meer platformondersteuning en geavanceerde mogelijkheden. Hierdoor zijn organisaties beter in staat om hun data te controleren en zo hun belangrijkste zakelijke doelen te behalen.

Data Protection

“v10 is de belangrijkste release in de geschiedenis van Veeam. De uitbreidingen die we doorvoerden, brengen dataprotectie naar het volgende niveau en zorgen voor de meest eenvoudige, meest flexibele en meest betrouwbare oplossing voor hybrid-cloudomgevingen”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy van Veeam. “Als marktleider in Cloud Data Management ligt onze focus op innovatieve, best-in-class oplossingen en het in lijn brengen van onze producten met de eisen van onze klanten. Met de nieuwe Veeam Availability Suite v10 blijven we trouw aan deze idealen en helpen we bedrijven van elke omvang te waarborgen dat hun data altijd beschikbaar, overdraagbaar en beschermd is binnen iedere cloud en elk platform. Daardoor kunnen zij hun data op een intelligente manier gebruiken om hun zakelijke succes te vergroten en ook plannen maken voor de toekomst.”

Veeam Availability Suite v10 beschermt grootschalige moderne workloads door middel van bredere back-upmogelijkheden en zorgt voor betere beveiliging door niet aan te passen back-ups met S3 Object Lock. De oplossing voorziet ook in diepere ecosysteem-API-integratie-opties, waardoor organisaties tijd en geld besparen en hun recovery-doelen zeer ruim halen.

Functies

Veeam Availability Suite v10 breidt het leiderschap van Veeam in compleet Cloud Data Management verder uit. De suite biedt geavanceerde bescherming voor elke applicatie en alle data binnen iedere cloud. v10 introduceert nieuwe mogelijkheden die zorgen voor eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid, waardoor organisaties de volgende doelen kunnen behalen:

Moderniseren en vereenvoudigen van het beschermen van grote file shares en file servers met krachtige NAS-back-up.

Het realiseren van een ongestoorde bedrijfsvoering met een volgende-generatie Instant Recovery-engine en Multi-VM Instant Recovery voor disaster recovery na grootschalige datacenter-uitval.

Het vereenvoudigen van off-site back-up en het realiseren van 100 procent bescherming tegen ransomware en insider threats met uitgebreide S3-objectstorage-integratie en niet aan te passen back-ups.

Het hergebruiken van back-updata voor het ontdekken van nieuwe inzichten en het benutten van back-ups voor data-analyse met behulp van derde partijen op basis van integratie via de nieuwe Veeam Data Integration API.
Bredere platform- en ecosysteemondersteuning met nieuwe, geavanceerde mogelijkheden voor Linux, HPE Primera and HPE StoreOnce, Nutanix AHV, PostgreSQL, MySQL en meer.

HPE

“HPE herdefinieert storage voor klanten en we hebben partners nodig die begrijpen dat de route naar digitale transformatie afhankelijk is van data en goede informatie”, zegt Jim Jackson, Chief Marketing Officer van Hewlett Packard Enterprise. “Met Veeam zorgen we ervoor dat kritische data die nodig is om de business te versnellen, op ieder moment veilig en beschikbaar is voor klanten. Wij zijn erg enthousiast dat Veeam nu ondersteuning biedt voor HPE Primera en uitbreidingen voor HPE StoreOnce. Daardoor is klantdata altijd beschikbaar, herstelbaar en beschermd.”

Microsoft Azure Cloud

In deze nieuwste versie blijft Veeam ondersteuning bieden voor Microsoft Cloud-services, inclusief integratie met Veeam Availability Suite, Veeam Backup for Office 365 en Veeam Backup for Azure.

“De ondersteuning voor Cloud Copy-modus naar Azure Blob storage in Veeam Availability Suite v10 maakt het voor klanten gemakkelijk om de noodzaak van on-premise-storage weg te nemen. Ze reduceren kosten en behalen de 3-2-1-regel voor dataprotectie sneller door data off-site op te slaan in Azure”, zegt Tad Brockway, Corporate Vice President Azure Storage, Media and Edge van Microsoft.

Veeam Availability Suite v10 is per direct beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht