Dell Technologies introduceert nieuwe toepassingen voor de edge

18-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies introduceert nieuwe toepassingen voor de edge

Dell Technologies heeft een hele reeks nieuwe oplossingen en innovatie aangekondigd om hun klanten te helpen omgaan met gegevens die op de rand van het netwerk (edge) worden gecreëerd. De oplossingen zijn bedoeld om klanten te helpen de waarde van de gegevens die van de rand komen beter te realiseren en snel inzichten te krijgen, ongeacht waar de gegevens zich bevinden. De nieuwe oplossingen omvatten nieuwe edge servers, kleinere modulaire datacenters, verbeterd telemetriebeheer en een streaming-analyse-engine.

Dell Technologies biedt nu de volgende systemen en software om klanten te helpen bij de kansen en uitdagingen op hun edge-locaties.

Dell EMC PowerEdge XE2420 server biedt compacte rekenkracht en robuuste beveiliging voor edge-omgevingen
De nieuwe Dell EMC PowerEdge XE2420 is een compacte, ‘short depth’, high-performance server die is ontworpen voor beperkte ruimte en uitdagende bedrijfsomstandigheden die vaak voorkomen bij edge implementaties. Het systeem levert bijvoorbeeld de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging die vereist zijn voor telecommunicatieklanten die out edge-netwerken bouwen die cruciaal zijn voor de implementatie van 5G.

De Dell EMC PowerEdge XE2420 biedt een systeem met twee sockets met lage latency en de flexibiliteit om maximaal vier accelerators en 92 TB opslag per server toe te voegen om te voldoen aan de groeiende eisen van bedrijfsapplicaties en analyses. Hij is ontworpen voor zware omgevingen en heeft Network Equipment-Building System-certificering met uitgebreide temperatuurtolerantie en is geoptimaliseeerd om te werken op stoffige locaties. Vanaf de voorkant toegankelijke input/output en stroom bieden gemakkelijk toegang voor onderhoud op elke locatie.

Dell EMC modulair datacenter Micro 415 brengt het datacenter naar verstrekkende en ruige omgevingen
Dit nieuwe, kleinere Dell EMC modulaire datacenter Micro 415 (MDC Micro) is ontworpen om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen en biedt vooraf geïntegreerde datacenter IT, stroomvoorziening, koeling en beheer op afstand, in een formaat dat kleiner is dan een gemiddelde parkeerplaats. Hierdoor kunnen klanten een compleet datacenter inzetten op vrijwel elke locatie, zoals de basis van een telecommunicatieceltoren. De MDC Micro biedt verbeterde fysieke bescherming voor IT-apparatuur aan de edge met extreem temperatuurbestendige behuizingen, sleutelsloten en optie voor rookdetectie en brandbestrijding.

Dell EMC iDRAC9 Datacenter-software biedt op afstand toegang voor een uniforme, veiligere serverbeheerervaring van de edge tot de core tot de cloud
De nieuwe Dell Remote Access Controller, iDRAC 9 Datacenter, embedded managementtechnologie voegt streaming data-analysemogelijkheden toe die cruciaal zijn voor het begrijpen van edge-bewerkingen aan alle Dell EMC PowerEdge-servers. iDRAC 9 Datacenter helpt klanten aan de eisen te voldoen voor het implementeren, beveiligen en bedienen van edge-omgevingen. De externe implementatiemogelijkheid kan de tijd van de beheerder verminderen tot 99,1% per server na de eerste installatie in vergelijking met handmatige implementatie. Met streaming telemetrie op iDRAC9 kunnen klanten trends ontdekken, activiteiten afstemmen en voorspellende analyses maken om piekprestaties te garanderen, downtime te verminderen en risico's te voorkomen.

Nieuw, vereenvoudigd geautomatiseerd certificate enablement is ontworpen om zero-touch beveiliging te bieden aan de edge en op centrale locaties. Met tot twintig nieuwe metrische rapporten die bijna 2,9 miljoen datapunten per server bieden, kunnen de IT-afdelingen van klanten AI-activiteiten gebruiken om aangepaste routines te ontwikkelen op basis van de specifieke gegevens die ze willen analyseren voor één of alle iDRAC9-systemen, waar ze ook worden ingezet.

Dell EMC Streaming Data Platform slaat edge-gegevens op en analyseert deze
Het nieuwe Dell EMC Streaming Data Platform zorgt voor opname en analyse van streaming data van de edge. Klanten kunnen nu infrastructuurbeheer vereenvoudigen om kritische bedrijfsinzichten te verzamelen en zich te concentreren op nieuwe mogelijkheden om hun data-infrastructuur te verbeteren.

Dit enterprise-ready platform biedt één enkele oplossing voor alle gegevens van klanten (al dan niet streaming) die opslag in lagen met historische terugroepactie op aanvraag en uniforme analyses biedt voor zowel realtime als historische zakelijke inzichten.

Beschikbaarheid

Dell EMC PowerEdge XE2420 zal in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar zijn
Dell EMC Modular Data Center Micro zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2020
Dell EMC iDRAC9 Datacenter en Dell EMC Streaming Data Platform zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar

 

Terug naar nieuws overzicht