Western digital lanceert iNANd met sequentiële schrijfsnelheden tot 800 MB/s

19-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Western digital lanceert iNANd met sequentiële schrijfsnelheden tot 800 MB/s

Western Digital introduceert iNAND MC EU521 embedded Universal Flash Storage (UFS) voor mobiele apparaten. Dankzij de JEDEC’s Write Booster implementatie volgens de UFS 3.1-standaard is de iNAND geoptimaliseerd voor UFS 3.1 5G-toepassingen en -mogelijkheden.

Western Digital’s iNAND MC EU521 embedded flash drives stellen mobiele gebruikers in staat te profiteren van UFS 3.1 hoge interface-bandbreedte (gear4 en twee lanes) en single-level cell (SLC) NAND-caching. Door schrijfsnelheden tot 800 MB/s verbetert de gebruikerservaring tijdens het downloaden van 4K en 8K media, grote bestandsoverdrachten vanuit de cloud en gaming.

Hogere prestatie- en capaciteitseisen

"Smartphones vereisen nu meer prestaties en capaciteit, omdat ze dienen als het primaire device voor alles: van het streamen van video, het spelen van muziek, gaming en fotografie tot betalingen en navigatie", zei Huibert Verhoeven, senior vice president en algemeen manager bij Western Digital. “De SLC-caching in de iNAND EU521 met Write Booster biedt gebruikers verschillende belangrijke prestatieverbeteringen die naar verwachting in combinatie met 5G snellere downloads zullen opleveren dan ooit tevoren. Dit en andere mogelijkheden maken de EU521 een geweldige optie voor de fabrikanten van mobiele apparatuur."

"Western Digital's implementatie van de nieuwe JEDEC-opslagstandaard, UFS 3.1, biedt 5G-applicaties extra schrijfmogelijkheden en verbeterde caching. Hiermee kunnen smartphones downloads met hogere snelheid leveren, het opslaan van grote bestanden versnellen en andere data-intensieve applicaties ondersteunen", zegt Craig Stice, senior directeur Memory and Storage bij Omdia, gespecialiseerd in technologisch onderzoek. "De inspanningen van Western Digital om snel aan de JEDEC-norm te voldoen geeft fabrikanten van apparatuur voor mobiele apparaten een marktklare oplossing."

96-lagen 3D NAND

Western Digital's iNAND-storage voor smartphones en mobiele apparaten maken gebruik van 96-lagen 3D NAND en UFS-interfacetechnologieën. Deze embedded opslagoplossingen zijn ontworpen om hoge en persistente prestaties te leveren tijdens gegevensintensieve toepassingen, zoals 4K / 8K-video, augmented reality, virtual reality en AI. De iNAND EU521 is beschikbaar vanaf maart met een capaciteit van 128 GB en 256 GB.

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware