Dell verkoopt RSA voor een dikke twee miljard dollar aan STG

18-02-2020 | door: Witold Kepinski

Dell verkoopt RSA voor een dikke twee miljard dollar aan STG

Dell gaat zijn security onderdeel RSA voor een dikke twee miljard dollar verkopen aan Symphony Technology Group (STG), die deze intentie op haar website bevestigt. De deal zal naar verwachting in de komende zes tot negen maanden worden afgerond. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Geruchten over de verkoop bestaan al sinds november 2019. Dell wilde minstens een miljard dollar ophalen met de verkoop van RSA om zo zijn schulden te verminderen. Nu wordt RSA voor 2,075 miljard dollar verkocht aan STG.

Dell kreeg RSA Security in 2016 als onderdeel van de EMC acquisitie. EMC nam RSA in 2006 over voor 2,1 miljard dollar.

De transactie, inclusief de aankoop van RSA Archer, RSA NetWitness Platform, RSA SecurID, RSA Fraud and Risk Intelligence en RSA Conference, zal naar verwachting in de komende zes tot negen maanden worden afgerond.

Morgan Stanley & Co. LLC treedt bij deze overname op als exclusief financieel adviseur van Dell Technologies. Hogan Lovells treedt op als juridisch adviseur van Dell Technologies.

UBS Investment Bank en Jefferies LLC treden op als financiële adviseurs van STG en Davis Polk & Wardwell LLP treedt op als juridisch adviseur. UBS Investment Bank en Jefferies Finance LLC verstrekken financiering voor de overname.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht