NetApp Insight: veel groei mogelijk met Hyper Cloud Infrastructure (HCI)

21-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp Insight: veel groei mogelijk met Hyper Cloud Infrastructure (HCI)

Op het jaarlijkse event NetApp Insight sprak Peter Wüst namens de Amerikaanse specialist in datamanagement over NetApp's HCI. HCI staat voor Hyperconverged Cloud Infrastructure en is een alternatief voor de hyperconverged oplossingen van Dell technologies/VMware en Nutanix. “HCI is interessant voor partners die een snelle groei ambiëren”, beloofde Wüst, die ook sprak over een andere recente innovatie: NetApp Keystone.

Volgens Wüst, verantwoordelijk voor de uitbouw van de NetApp HCI business in EMEA, moet een moderne infrastructuur vandaag de dag een consistente interconnectie bieden tussen private, public en multicloud omgevingen. “NetApp HCI ondersteunt als platform de Data Fabric-strategie, die al deze mogelijkheden en datadiensten overbrugt tussen core, edge en multiple clouds. Data Fabric doet dat door on-premises resources te verbinden met cloud geconnecteerde flash, bijvoorbeeld met toepassingen voor cloud volumes, ONTAP en snapshots.”

Hiermee kunnen cloudomgevingen worden gebouwd waarin data kunnen worden beheerd over private en meerdere clouds (private, public, hybrid, multi) als één enkele bron. “Data Fabric vereenvoudigt en integreert gegevensbeheer voor een hoge performance van workloads op een hybride cloudinfrastructuur”, aldus Wüst.

NetApp Keystone

Een andere recente innovatie die aan de orde kwam op NetApp Insight, is NetApp Keystone. Dit is volgens Wüst een door NetApp beheerd programma dat een reeks flexibele en schaalbare oplossingen biedt voor klanten en partners, zoals service providers. “Ze kunnen dan zelf kiezen of ze hun cloudinfrastructuur willen opbouwen of aanschaffen, zowel on-premises als extern. Met het schaalbare Keystone beschikken klanten over de flexibiliteit om de cloud op hun eigen voorwaarden af te nemen. Ze betalen naar verbruik en krijgen een helder kostenoverzicht.”

Met Keystone hebben gebruikers volgens Wüst een 'cloud experience' met diverse toepassingen. “Ten eerste krijgen ze de flexibiliteit om resources deels aan te schaffen en deels af te nemen op basis van een abonnementsmodel. Ten tweede is er de mogelijkheid om elke NetApp-service in elke omgeving uit te voeren: on-premises, in de cloud en via een hybride model. Ten derde is er de vrijheid om zelf te kiezen hoe alles wordt beheerd: door NetApp, door een partner of intern.”

Tot slot biedt NetApp Keystone volgens Wüst een vereenvoudigd eigendomsmodel, waardoor resources gemakkelijker kunnen worden aangekocht, bediend en uitgebreid. “Dit model is beschikbaar met een drietal storage systemen van NetApp: de A400 (foto), de FAS8300 en de FAS8700.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software